Ekcéma, rosacea, pattanás: high-tech kütyük a bőrbetegségek ellen

2021. július 19.
A mindennapi életünkben természetesnek vesszük, hogy kihasználjuk és élvezzük a technológiai újítások előnyeit. Miért ne alkalmazhatnánk ezeket a napi bőrápolási rutinunk során? Mutatjuk, hogy az egyes bőrbetegségek ellen és a különböző bőrtípusok mentén hogyan érdemes bevetni a szépségipar innovatív fejlesztéseit.

arcmasszázs

Ekcéma

Az atópiás dermatitis – azaz az ekcéma – szerte a világban az egyik leggyakoribb bőrbetegség. Az ekcémás bőr rendkívül szárazzá válik, nem beszélve arról, hogy a bőrprobléma gyulladásos tünetekkel is járhat. Számos hatékony kezelés létezik az ekcéma gyógyítására, amik közül az egyik a fototerápia, más néven fényterápia és a hidratálás. A szónikus készülék LED-es fényterápiás funkciójának piros színe csökkentheti az ekcémára jellemző gyulladást és bőrpírt, hidratáló funkciója megnyugtatja és hidratálja a száraz bőrt.

Rosacea

A rosacea az egyik legismertebb bőrprobléma, ami elsősorban a 30 év feletti felnőtteket és a világosabb bőrűeket érinti. Jellemzői a bőrpír, irritáció és kiütés, ami időnként megjelenik az arcon, de idővel akár állandósulhat is. A fototerápia – ezen belül is a piros LED – itt is megoldást jelenthet, az ugyanis csillapítja a gyulladást és enyhíti az irritációt. A rosacea esetében bevethetünk zöld teás nyugtató maszkot is, amely nyugtató tulajdonságokkal, hatóanyagokkal és antioxidánsokkal rendelkezik.

Pattanás

A pattanás – bár elsősorban a fiatalok és serdülők körében fordul elő a leggyakrabban – a túlzott faggyúmirigy-termelődésnek és a nem megfelelő tisztításnak köszönhetően, felnőttkorban is jelentkezhet ez a bőrprobléma. A szónikus arctisztító készülék segítségével könnyedén eltávolítható a felesleges faggyú és a szennyeződések a bőr felszínéről, az eszköz pulzálása
meggyorsítja az arckrém tápanyagainak felszívódását, a gyengéd szilikonsörték pedig tisztává és zsírmentessé varázsolják a bőrt; a kék LED-fénnyel végzett fototerápia elpusztítja a pattanásokat okozó baktériumokat. A zöld LED-fény a meglévő foltokra nyújt hathatós segítséget, használatával egységesebb lesz a bőrkép.

Öregedés

Bár a bőr öregedését nem kerülhetjük el, a folyamatot lelassíthatjuk. Mivel a szemünkön látszik meg leghamarabb a kor, ezt a területet kiemelten fontos karbantartani. Ezt segítik azok a speciális, a szemkörnyék ápolására kifejlesztett masszázseszközök, amiket az ázsiai nyirokmasszázs ihletett. Az érzékeny szemkörnyéket gyengéden masszírozó és kisimító technológiának köszönhetően a szemkontúr ápolása még hatékonyabb.

Forrás: Foreo Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!