Érlelt ecettel szépül az ekcémás, aknés bőr

2021. május 13.
Az ecet az egyik létező legsokoldalúbb termék, amiről most az is kiderült, hogy megannyi kozmetikai termék egyik legfontosabb összetevője.

Chloe Kwak a 107 Beauty névre keresztelt koreai szépségmárka társalapítója, éveken keresztül súlyos és fájdalmas ekcémától szenvedett, amikor megismerte Seyong Shint, az ország egyik legidősebb ecetkészítő üzemének igazgatóját, aki megmutatta neki a hanega ecet erejét. A fermentálással előállított, érlelt ecet az ázsiai orvoslásban jól ismert és sokat használt elixír. Ez a „találkozás” nemcsak Chloe Kwak bőrét gyógyította meg, de megszülethetett egy különleges koreai termékcsalád, amivel tovább szépülhet és gyógyulhat a sérült – ekcémás, aknés – bőr.

arcápolás

Az aminosavakban gazdag, gyulladáscsökkentő hatásáról ismert érlelt ecet egyensúlyba hozza a bőr pH-ját, kitisztítja a pórusokat, gyengéden hámlasztja a bőrt, és eltávolítja a felesleges olajakat. Az ecet összetevőit ázsiai gyógynövények és az ásványvíz adja, amiket aztán fermentálnak, majd speciális cseréptartályokban harminc évig érlelnek.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

 

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!