Érlelt ecettel szépül az ekcémás, aknés bőr

2021. május 13. |

Az ecet az egyik létező legsokoldalúbb termék, amiről most az is kiderült, hogy megannyi kozmetikai termék egyik legfontosabb összetevője.

Chloe Kwak a 107 Beauty névre keresztelt koreai szépségmárka társalapítója, éveken keresztül súlyos és fájdalmas ekcémától szenvedett, amikor megismerte Seyong Shint, az ország egyik legidősebb ecetkészítő üzemének igazgatóját, aki megmutatta neki a hanega ecet erejét. A fermentálással előállított, érlelt ecet az ázsiai orvoslásban jól ismert és sokat használt elixír. Ez a „találkozás” nemcsak Chloe Kwak bőrét gyógyította meg, de megszülethetett egy különleges koreai termékcsalád, amivel tovább szépülhet és gyógyulhat a sérült – ekcémás, aknés – bőr.

arcápolás

Az aminosavakban gazdag, gyulladáscsökkentő hatásáról ismert érlelt ecet egyensúlyba hozza a bőr pH-ját, kitisztítja a pórusokat, gyengéden hámlasztja a bőrt, és eltávolítja a felesleges olajakat. Az ecet összetevőit ázsiai gyógynövények és az ásványvíz adja, amiket aztán fermentálnak, majd speciális cseréptartályokban harminc évig érlelnek.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Slugging: az új koreai szépségtrend

Slugging: az új koreai szépségtrend

A K-beauty egy újabb szépségápolási trükkel támad: ismerjétek meg a slugging műfaját, ami egy éjszaka leforgása alatt teszi ragyogóvá a bőrt.

 

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Így hozhatod rendbe leggyorsabban a károsodott hajvégeket! hajápolás

Így hozhatod rendbe leggyorsabban a károsodott hajvégeket!