Intim krém védi a bringásokat a kidörzsöléstől

2021. július 30.
Bár a bringaboltban vagy szervizben csak nagyon kevés nő meri jelezni, hogy a kerékpár nyerge pokoli kényelmetlen, a fájdalmas probléma attól még nagyon is létezik. Profi női kerékpárosok tippjeit hoztuk el, hogy a tekerés jó élmény lehessen.

Állítsd be a biciklinyerget!

A nyereg beállítását érdemes profi szakemberre bízni, vagy otthon kísérletezgetni a beállításával. Néha sokat tesz, ha kicsit előre billentjük a nyerget, hogy enyhítsük a szeméremajkakra, esetleg a klitoriszra nehezedő nyomást, és az ebből eredő fájdalmat, dörzsölést. Amennyiben ez nem válik be, válasszunk másik nyerget! Jó választás lehet az a típus, aminek közepén az altesti nyomást csökkentő lyuk is található, vagy az olyan memóriaszivacsos változta, aminek ára bár meglehetősen borsos, az az emberi izomzat puhaságát imitálja. Vásárlás előtt érdemes többféle nyerget is kipróbálni, de nem árt a szakirodalomba is beleásni magunkat, hogy képbe kerüljünk, melyik nyereg miért (nem) jó.

kerékpáros nő

Használj kerékpáros intim krémet!

Hosszabb távokra a profi kerékpárosok nemcsak a kipárnázott biciklis nadrágot ajánlják, de a Sudocremet is, amivel az érintett területet kell bekenni. Phil Burt, egykori profi kerékpáros (a világ első nyereg-egészségügyi klinikájának alapítója) speciális, kimondottan a kerékpárosok számára tervezett hidratálókrémet ajánl, ami védőréteget képez a bőrön, így megakadályozza a sérülést. A krém legtöbbször shea vajat, aloe verát, jótékony olajokat és gyógynövényeket tartalmaz.

Öltözz át!

Rossz hír, hogy a kerékpározás is izzadással jár, ami ideális feltételeket teremt a baktériumok számára, márpedig ez könnyen felrúghatja a hüvelyi baktériumok egyensúlyát, ami aztán fertőzéshez és gyulladáshoz vezethet. Amennyiben a hüvely pH -ja megemelkedik (kevésbé lesz savas), a lactobacillusok (jó baktériumok) minősége vagy mennyisége csökken, más baktériumok pedig elszaporodnak. Mindez olyan fertőzéshez vezethet, mint a bakteriális vaginózis, amely viszketéssel, irritációval és rendellenes folyással jár. Szakemberek éppen ezért tartják fontosnak a tiszta fehérneműt, a rendszeres tisztálkodást és a váltószettet.

Szokd meg az intim szőrzetet!

Profi női kerékpárosok körében nem ritka, hogy nem borotválják/gyantázzák a szeméremszőrzetüket, a begyulladt szőrtüszőnél és a benőtt szőrszálaknál fájdalmasabb ugyanis nem nagyon van. Aki se a szőrt, se a szőrtüszőgyulladást nem tudja megszokni, annak a lézeres szőrtelenítés jelenthet végleges megoldást.

Forrás: Stylist Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!