Ami nem hiányozhat a neszesszerünkből nyaraláskor

2021. augusztus 10.
Ismerős az érzés, amikor a nyaralás előtti napon bőröndünkön ülve próbáljuk összehúzni cipzárját? Lássuk, mi az a szűkebb lista, amelyet tényleg érdemes a szépségápolási termékekből magunkkal vinni.

Általában a szépségápolási termékekből is pakolunk be nyaraláskor olyanokat, amelyeket nem fogunk használni. Akár kirándulással, akár vízparton töltjük a nyaralást, bőrünk ilyenkor jóval erősebb környezeti hatásoknak van kitéve, mint egy átlagos, nagyrészt a munkahelyünkön töltött hétköznapon. Ezért érdemes tényleg mindig jól átgondolva összepakolni szépségápolási termékeinket, hogy az, amire viszont szükségünk lesz, tényleg benne legyen a bőröndben. Nem kifizetődő otthon felejtenünk rutinunk legfontosabb elemeit, még akkor sem, ha emiatt otthon kell hagynunk 1-2 ruhadarabot, amit talán fel sem vettünk volna.

utazas-szepseg-kedvencek

Talán mondani sem kell, hogy nyaralásunk első és legfontosabb kelléke mindig a fényvédő krémünk. Napjainkban sajnos nagyon erős a nap UV sugárzása, amely következtében megfelelő védelem nélkül pillanatok alatt leéghet bőrünk, nem is beszélve az UV sugárzás hosszú távú káros hatásairól, amelyek között szerepel bőrünk idő előtti öregedése, pigmentfoltok- és a bőrrák kialakulása is. Nyaralásunk során fokozott figyelemmel kell használnunk fényvédő krémünket, amelyet a nap folyamán érdemes többször fel is frissítenünk. A szakértők ehhez olyan napvédő arcpermetet ajánljanak, amely pillanatok alatt, nagyon egyszerűen felvihető és SPF-fel, lehetőleg 50-el óvja bőrünket, amikor annak a legnagyobb szüksége van rá.utazas-szepseg-kedvencek

A strandolás vagy kirándulás után visszatérve szállásunkra rendkívül fontos arcbőrünk alapos megtisztítása, hiszen ezen programok alatt sok szennyeződés rakódik rá, amelyek könnyen nemkívánt pattanások, mitesszerek kialakulásához vezethetnek. Egy célirányos arctisztító tökéletes választás lehet utazásaink során, főleg, ha egyszerűen és kíméletesen távolítja el bőrünkről a szennyeződéseket, és mindemellett erősíti bőrünk védekezőképességét a környezeti hatásokkal szemben.

Fényvédőnk és arctisztítónk mellett pedig elengedhetetlen, hogy egy nappali és egy éjszakai hidratáló is neszesszerünkben landoljon a pakolás során, hiszen az egész napos napsütés, szél, por vagy sós víz nagymértékben szárítják bőrünket, így okozhatva érzékenységet, kellemetlen kipirosodást vagy húzó, viszkető érzést. Itt jöhetnek a kedvenc arckrémjeink praktikus, utazó kiszerelésben is, amelyekkel helyet spórolhatunk bőröndünkben és akár repülőre is nyugodt szívvel szállhatunk velük, hiszen a kisebb kiszerelések biztosan velünk tarthatnak akár kézipoggyászunkban is.

Forrás: Avon Fotó: Unsplash

Kattints tovább!