3 őszi szépségtrend, ami nagyot fog szólni

2021. augusztus 31.
Tény, hogy vége van a nyárnak, de azért olyan nagyon nem kell gyászolunk az élénk színeket és izgalmas sminkmegoldásokat. Következzen háromsminktrend, amelyek szerencsére messze túlmutatnak az őszi–téli makeupoknak a nyáriakhoz viszonyított visszafogottságán.

Idén nem feltétlenül kell nekiállunk elpakolni a nyári kedvenceinket, legalábbis sminktermékek terén. A ragyogó szemhéjfestékek, élénk rúzsok ugyanis nagy eséllyel szerepet kaphatnak az őszi, de még a téli makeupokban is, legalábbis a trendelőrejelzések szerint. A karantén időszakok egyhangúságát megtörve, úgy tűnik, hogy mindenki megtesz mindent azért, hogy tényleg a legizgalmasabb inspirációk után nyúljon, akár több évtizedet is visszautazva az időben. Azoknak, akik új sminkekkel próbálkoznának, de tanácstalanok, következzen három markáns irányvonal, amely segítségükre lehet a következő hónapokban, ha igazán trendi sminket szeretnének.

Studio 54 életérzés

A glamúr és a party vibe megszállottjainak nagy eséllyel szíve csücske lesz ez az idei trend, amely szó szerint beragyogja majd az őszi sminkeket. A ‘70-es évek diszkó érája ebben az esetben picit keresztezi egymást a ’80-as évek szögletes megoldásaival, legalábbis sminkek terén. Szakértők szerint mindez azt jelenti, hogy a legnagyobb bátorsággal nyúlhatunk a korai inspirációk modern megvalósításához, így előkerülhetnek az ikonikus klubot és jellegzetes sminkjeit idéző legőrültebb és vibráló színeket bőven felvonultató szemhéjpaletták, a fényben gazdag highlighterek, extrém színű rúzsok, pirosítók – vagyis bármi, amit szerintünk a „night club” jelző vagy a fantáziánk elbír.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

e.l.f. Cosmetics and Skincare (@elfcosmetics) által megosztott bejegyzés

’90-es évek reboot

Nem egészen új irány, de még mindig nagyon erős, a sminktermékek terén pedig különösen az lesz idén ősszel. A ’90-es évek iránti nosztalgia nem szűnik, nemcsak zenében, de divatban és sminkekben is pörögnek a régi lemezek. Utóbbi esetében az éles szájkontúrok kicsit kopott hatású, monokróm színválasztásokkal kombinálva. Szürkésbarna, szürkésbézs, szilvaszínek, csokibarnák és terrakották adhatják majd egymásnak a kilincset.

A pirosító reneszánsza

Nincs itt halvány tavaszi pirosítás, leheletfinom dér csípte orca, csakis egy kevés, pontosan átgondolt ragyogó pír. A pirosítót, legyen az világos rózsaszín, korall vagy éppen valamilyen bogyós gyümölcs árnyalat, felvihetjük egy nedves szivaccsal is, hogy ragyogó hatást keltsen a bőrön. Párosíthatjuk monokróm lookkal, vagyis használjuk bátran ugyanazt az ajak rúzst az ajkunkra és az orcára pirosítóként is. Érdemes jól építhető, a bőrön szépen összedolgozható textúrát választanunk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NYC Makeup Artist (@jennifervegamakeup) által megosztott bejegyzés

Forrás: Bustle

Láttad már?