Itt a tükrözött cicaszem sminktrend. Így rajzold meg tökéletesen!

2021. augusztus 16.
A cicaszem, azaz a cat eye smink az egyik, magát legerősebben tartó örökzöld trendnek számít évtizedek óta. Most fordított verzióban tarol a sminkfanatikusok között.

Tény, hogy a koronavírus megjelenése óta előtérbe kerültek a finom, konszolidált sminkek, és a minimalizmusnál divatosabb irány nincs. Ennek ellenére vannak olyan tartósan jelenlévő trendek, amelyeknek még a Covid–19 sem tudott véget venni. Ilyen többek között a cat eye, azaz cicaszem smink is, amelyet most egy izgalmas verzióban láthatunk egyre többször felbukkanni a közösségi média szépségposztjai között.

A szemhangsúlyos sminkek között az egyik legnépszerűbbnek számító „nagy öreg” lényegében fordított, tükrözött másáról beszélünk itt, amely a megszokott „felső szemhéj kihúzás” helyett az alsó szempillák tövét veszi célba. Az eredmény persze itt is drámai tekintet, de az sem elhanyagolható szempont, hogy ez a makeup azoknak is jól áll majd, akiknek a felső szemhéja problémásnak számít smink téren – legyen szó rejtett vagy éppen megereszkedett szemhéjról.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Samantha Nic Dháibhí (@sam.laur99) által megosztott bejegyzés

Ezt az ókori egyiptomiak szemkihúzását idéző sminktrendet egyébként nem is olyan meglepő módon egy Los Angeles-i sminkesnek, művésznevén Painted By Spencernek köszönhetjük, aki még idén év elején tett közé a csatornáján egy mindezt bemutató izgalmas sminktutoriált. Ehhez a sminkhez egyébként nem kell tussal vagy gél kihúzóval készülünk, egy puha, jó minőségű ceruzával érhetünk el igazán gyönyörű eredményeket.

@mikaylanogueira

I WAS NOT EXPECTING THAT RESULT 😳 #makeup #beauty @paintedbyspencer #makeuptutorial #cateye #reversecateye

♬ original sound – Mikayla Nogueira

Ezekre figyelj, ha hasonló sminket szeretnél:

  • Vigyél fel alapként egy kis szürkés tónust félkörívben a szemhéjra egy bolyhosabb ecsettel.
  • Ezt követően egy lapos ecsettel ugyanazt az árnyalatot vidd fel közvetlenül a szem alá.
  • Húzd ki a vízvonalat ceruzával, meghosszabbítva a vonalát a belső szemzugtól felfele a szemöldököd vége felé.
  • Ezt követően egy szemhéjecsettel vigyél fel egy kis fekete szemhéjpúdert a vonalra, majd dolgozd össze, hogy kevésbé legyen éles a vonal.
  • Vigyél fel szempillaspirált, és máris kész.

Forrás: Metro.co.uk

Láttad már?