Euforikus sminkek a tavaszi szezonban

2020. március 12.
A legfrissebb sminktrendekből jelentkezik nektek egy alapos összefoglalóval Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője.

A divattörténet minden szakaszában megfigyelhető, hogy milyen óriási hatással voltak egymásra a művészeti irányzatok és az adott kor szemléletváltásai.

Emlékezzünk csak az 1965-ben piacra került. Yves Sant Laurent által tervezett, A-vonalú Mondrian ruhákra: a csípőtől bővülő fazon gyönyörűen kiadta a geometrikus absztrakciót képviselő festő motívumrendszerét. Vagy gondoljunk csak a nyolcvanas években zajló popzenei robbanásra, ahol az MTV-ben látható sztárok stílusát próbálta mindenki lekövetni, ezzel jelezve zenei hovatartozását.

Idén a sminkek kerültek a szépség művészetének központjába. Az idei trendek soha nem látott szabadsággal és egyediséggel adnak eszközt a női önkifejezéshez. Erre a hullámra ült fel az Eufória című sorozat azzal, hogy a benne szereplő fiatal főhősök a legnagyobb természetességgel viselik az eddig csak haute couture show-kon látott, extrém sminkdizájnokat. A fényes kövek, pehelyfóliák, gyöngyök, vivid színek és formák teljesen átvarázsolják a szépség fogalmát. Mindezt úgy, hogy a sminkek nem keltenek színpadias hatást; sokkal inkább a hétköznapi könnyedség jellemzi őket.

Ennek a példának megfelelően készítettük el nektek a trend lookokat az NSM senior teamjével. Célunk az volt, hogy bátorítsunk: merjetek próbálkozni, és éljetek azzal a szabadsággal, amivel manapság megvalósíthatjátok magatokat. Ennyire elfogadó még sosem volt a világ, szóval, játékra fel!

– Az eltépkedett pehelyfólia-darabokat ragaszd fel műszempilla-ragasztóval az egész szemhéjadra úgy, hogy még a szemöldöködre is felússzon. A gyöngyöket arany pigmenttel fesd be, majd rendszertelenül ragaszd a smink tetejére.

– Az egész szemhéjadat befedő tusvonalhoz válassz fűzöldet, majd a peremrészeket rakd ki ugyanolyan színű kövekkel.

– A fekete füstös szemet most alakítsd egy kicsit macskásabbra és sarkosabbra. A szemhéjad mozgópontját hagyd festék nélkül sávszerűen, így igazán extra hatást tudsz elérni.

– A szemhéjad mélyítőív vonalát most ne a megszokott cut crease festéssel erősítsd meg, inkább hullámzó ívvel emeld ki, vibráló rokonszínek segítségével.

– A natúr sminkedhez válassz porcelánhatású alapozót, krémes highlightert, és az ajkadat negatív ombre-hatással fesd át egy málnaszínű tükörfényű rúzzsal.


fotó: Hajas Orsolya, modell: Kiss Kamilla, ruha: Home of Fashion – Havrán
ékszer: Home of Fashion – Wessely Jewel, smink/styling: Páll Adrienn, haj: Csiszer Katalin


fotó: Hajas Orsolya, modell: Pallos Annamária, ruha: Home of Fashion – Richard Demeter, smink/styling: Gaál-Varga Tímea, haj: Csiszer Katalin


fotó: Hajas Orsolya, modell: Naia – Face Model Management, ruha: Home of Fashion – Richard Demeter, smink/styling: Krutek Jázmin, haj: Csiszer Katalin


fotó: Hajas Orsolya, modell: Fouraev Anasztázia, smink/styling: Fekete Böbi, haj: Csiszer Katalin


fotó: Hajas Orsolya, modell: Szonja – Icon Model Management Hungary, ruha: Home of Fashion – Hecendorfer, fejdísz: Home of Fashion – annamolnar, smink/styling: Stefán Ágnes, haj: Csiszer Katalin