Ezért népszerű a sütőtökenzim a szépségápolásban

2021. október 12.
Sokan nem tudják, de a sütőtök nemcsak ételként, de bőrápolóként is az egyik leghatásosabb élelmiszerünk.

Ősszel az egyik legfelkapottabb élelmiszer a sütőtök, ami nemcsak különféle receptek, de bőrápolási termékek alapanyaga is egyben, a sütőtökben található enzim ugyanis számtalan bőrproblémára jelent megoldást.

sütőtök

A tökenzimek alfa-hidroxisavat (AHA) tartalmaznak, amik elősegítik a bőr gyengéd hámlasztását. A-vitamin is rejt, amely serkenti a kollagéntermelést, illetve C-vitamint, ami tonizálja, élénkíti az arcszínt, és védi az arcbőrt a káros környezeti hatásokkal szemben. A cink egy másik fontos összetevő, ami az olajos bőrnek és a pattanásoknak tesz jót.

A tökenzimek úgy lehelnek új életet a bőrbe, hogy nem irritálják azt – éppen ezért az érzékeny bőrűeknek különösen jó választás (feltéve persze, ha az összetevőt nem keverik más, erősebb hatóanyaggal).

Aki szereti a DIY-kozmetikumokat, készítsen tökmaszkot. Íme, a recept:

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál nyers tökpüré
  • 1 evőkanál méz
  • csipet kurkuma

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat, hordjuk fel az arcunkra, majd hagyjuk 15 percig hatni – és langyos vízzel mossuk le! Akinek érzékeny bőre, előbb végezzen próbát egy kisebb bőrfelületen.

Forrás: Martha Stewart Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!