Idén ősszel a rózsaszín tök a menő

2020. október 01.
Ha a Pinterestet és az Instagramot böngésszük őszi inspirációért, egyértelműen látszik, hogy idén nem a narancs és a sárga lesz az ősz kedvenc árnyalata, különösen, ami a sütőtököt illeti. Az őszi palettát egyértelműen uraló rózsaszín a tököt sem hagyhatta érintetlenül. Megmutatjuk, hogyan dekorálhatunk úgy a porcelánrózsaszín sütőtökkel, hogy ne legyen túl királylányos a végeredmény.

A narancs és sárga mellett pár éve megjelent már a fehér és zsályazöld sütőtök is az őszi dekorációs trendek között, idén viszont betört a púderrózsaszín is a tökdivatba, és meghódította a közösségi oldalakat. Természetesen létezik rózsaszín héjú változat, ám nem csak valódi tökkel dekorálhatjuk otthonunkat, sőt! Magunk is elkészíthetjük a mi saját, rózsaszín variációnkat.

Művészi arany ecsetvonásokkal

Akár egy valódi tököt is átfesthetünk a fáradt rózsaszín árnyalattal, és végül arany festékkel tehetjük fel az i-re a pontot. Ez már akár karácsonyi díszítésnek is beillik, így nyugodtan kint hagyhatjuk az ősz elmúltával is az ajtónk mellett a dekorációt.

Puha, kötött tökök

Amikor beköszönt a hideg idő, semmi másra nem vágyik az ember, csak melegségre és puhaságra. Akár régi, már nem használt pulóverekből is elkészíthetjük a kötött tökpárnákat, amelyek a kanapé sarkába téve nemcsak vidám őszi dekorációként használhatók, de jó érzés az ölünkbe venni egyet-kettőt, miközben könyvet olvasunk, vagy a kedvenc sorozatunkat nézzük.

Ehető tökök

Aki nem örökké tartó dekorációra vágyik, hanem inkább ehető örömökre, a rózsaszín tököket akár sütemény formájában is elkészítheti, ezzel akár a sütőtökös muffint is új, izgalmas köntösbe bújtatva.

Olvastad már?

Porcelán a nippek szerelmeseinek

A háziállattal rendelkező és kisgyerekes családoknak nem biztos, hogy a törékeny porcelán tök a legpraktikusabb választás, de ha meggyőződtünk róla, hogy biztonságos az otthonunk, és nem törik el a dekorálás után röviddel, nemcsak a bejárati ajtóhoz, de asztaldísznek, ablakpárkányra is kiállíthatjuk.

Csináld magad!

Ha szeretnénk kézműveskedni egy kicsit az esős délutánokon, vásárolhatunk sima gipsztököt, amit olyanra festhetünk, amilyenre csak szeretnénk. Csupán a fantáziánk szab határt annak, a rózsaszín hány árnyalatát és milyen formában festjük fel a dísztökre.

Olvass tovább!

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash, Instagram