5 bevált indiai családi szépségpraktika

2021. november 05.
Nem titok, hogy az indiai nők bőrének és hajának szépsége részben a természet adta praktikáknak köszönhető. Most öt, nekünk talán egzotikus, de sok indiai nő számára „nagyi-féle” szépségtrükk következik.

Az indiai háztartásokban szinte minden problémára van megoldás, különösen, pláne, ha szépségről van szó. Anyákról lányaikra szálló atombiztos praktikák, egyszerű receptek tesznek hétköznapi csodát több milliószor naponta az ázsiai országban, a bevált trükköket pedig természetesen mi is alkalmazhatjuk, a megfelelő alapanyagok segítségével.

indiai-szepsegtrukkok-praktikak

Következzen hát néhány egyszerű és hatékony szépségápolási módszer az indiai anyukáktól és nagyiktól, amiket a Times of India újságírói szedtek össze.

1. Tejszínt a száraz ajakra

A kifejezetten száraz ajakra vethetjük be, ha a modern készítmények sem hoznak megoldást. A kirepedezett ajakra felvíve állítólag csodákat művel.

2. Csicseriborsóliszt a ragyogó bőrért

Két evőkanál csicseriborsólisztet keverjünk össze fél evőkanál kurkumával. Ehhez jöhet némi citromlé, két evőkanál tejszín és fél evőkanál mustárolaj. A házi maszkot vigyük fel a bőrre, majd a hatóidő leteltével bő, hideg vízzel mossuk le. Csodás, selymes eredményt kapunk.

4. Currylevelek a ragyogó tincsekért

Az anyai tanácsok szerint valóságos gyógymód az igénybe vett, fekete hajra a szárított currylevél, amit először porrá kell őrölni. Ezután adjuk hozzá kókuszolajhoz, és melegítsük fel. A pasztát hajmosás előtt egy-két órával kell felvinni a dús fekete hajért. Nagyon jó módszer a hajhullás szabályozására is.

4. Mandulaolaj a sötét karikákra

A sötét, szem alatti karikák és a duzzadt szemek ellen vetik be a mandulaolajból és mentalevélből álló mixet. A mentalevél javítja ugyanis a véráramlást a szem alatti területen, és nagyon szépen megnyugtatja ezt a területet. A mandulaolaj ugyanakkor táplálja a bőrt, és csökkenti a sötét karikákat.

indiai-szepsegtrukkok-praktikak

5. Ghee a repedezett ajakra

Elég néhány csepp meleg ghee-t, vagyis tisztított vajat tenni az ajkainkra, ha látványosan szeretnénk kezelni a repedezett bőr problémáját, szól az anyai, nagyanyai tanács.

Fotó: Unsplash Forrás: Times of India

Olvass tovább!