3 skin positivity szépséginfluenszer, akit érdemes követned

2021. november 16.
A szép bőr központi kérdés a legtöbb nő életében. De sokan vannak, akik számára a bőrápolás különböző bőrproblémák miatt sokkal nagyobb kihívást jelent. A #skinpositivity mozgalom nekik ad erőt, és bizonyítja, hogy ma már nem ciki sem az akne, sem a vitiligo, ahogy a súlyosan ekcémás bőr sem.

A 21. század elhozta a tökéletességre való törekvés virágzását, elképesztően sok eszköz áll rendelkezésre, és óriási választék segít hibátlanná válni a valóságban, vagy akár csak egy posztolt fotó erejéig. Nők milliói törekednek a tökéletességre, hol precíz sminkek, hol plasztikai műtétek, hol pedig a Photoshop, filterek, blurök segítségével, de szerencsére egyre több azon nők száma is, akik felvállalják „tökéletlenségeiket”. A #skinpositivity mozgalom nők tömegének ad erőt és hitet ahhoz, hogy hogy ma már nem ciki az akne, sem a vitiligo, ahogy a súlyosan ekcémás bőr sem, vagyis hogy nem szégyen a sokszor fájdalmas és nem túl esztétikus bőrproblémák felvállalása.

A megbélyegzettség érzése helyett a skin positivity az önelfogadásra és az adott bőrállapot kinézetét illetően a pozitív hozzállásra helyezi a fókuszt. Azt sulykolja a közösségi média felületein a tökéletességhez szokott szemeknek, hogy igenis: a más, a hagyományos értelemben vett tökéletlen is lehet szép. A fájdalmas, feszülő érzéssel járó, vagy csak éppen furcsa látványt nyújtó bőrproblémákkal küzdő nőknek és férfiaknak hús-vér emberek segítenek saját, fotókkal illusztrált példájukkal, hogy nem kell az árnyékba húzódniuk, eltűnniük a világ szeme elől, vagy éppen eltakarniuk valódi bőrünket, ha hasonló bőrgondokkal küzdenek.

Következzen 3 inspiráló influenszer, akikből te is erőt meríthetsz, ha hasonló bőrproblémákkal küzdesz.

@alexandra_breeze – Cisztás akné

A cisztás aknéval küzdő amerikai Alexandra nem fél az erős fényektől és a közeli felvételektől sem. 18 000 követőjét inspirálja naponta a szeplők és pattanások normalizálásának mestere, akinek az erőssége a fotós tartalmakon túl a motiváló üzenetek írása.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AL | 🐆 Acne Flaunter (@alexandra_breeze) által megosztott bejegyzés

@talontedlex – Rosacea

A londoni Lex több mint 15 éve küzd rosaceával, praktikus tanácsokat ad sorstársainak, ahogyan példát is mutat az önelfogadásban. Szenvedélyesen rajong a sminkekért és a szépségápolási termékekért, ahogyan elszánt skin positivity „harcos” is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lex Gillies – Skin Positivity (@talontedlex) által megosztott bejegyzés

@rocyie – Pikkelysömör

Roycie Wong a közösségi média tündére, aki több fronton is nagyot ment a pikkelysömörrel küzdők önelfogadásának megsegítésében. A Project Naked és Safe Space nevű projektjeivel az a célja, hogy felhívja a figyelmet a pikkelysömör néven ismert autoimmun betegségre. 13 éve él együtt a betegséggel, platformját pedig arra használja, hogy nyílt, őszinte beszélgetésekkel javítsa picit – vagy ha lehet, nagyon – az ezzel küzdő sorstársai önelfogadását és hétköznapi küzdelmeit…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rocyie Wong (@rocyie) által megosztott bejegyzés

 

Olvass tovább!