A 66 éves Iman megmutatta magát smink nélkül

2021. november 26.
A kortalan modell napi szépségrutinjába avatja be a nézőket.

David Bowie gyönyörű feleségét – bár legtöbbször tetőtől talpig sikkben és sminkben láthattuk –, most mégis bevállalta, hogy megmutatja magát „pőrén”, és bemutatja, hogyan is néz ki az ő napi szépségápolási rutinja.

Iman

Iman a 2021-es MET gálán

Mivel szerinte a szépségről belülről is gondoskodni kell, kurkumás-gyömbéres itallal indít, majd egy szomáliai DIY-receptet ajánl, amit 12 éves kora óta használ: összekever 2 evőkanál lisztet, 3 evőkanál tejet, 1 teáskanál kurkumaport és kevéske mézet, felhordja, majd hagyja hatni 30 percig. Amíg a maszk „dolgozik”, hidratáló szemmaszkot helyez fel – közben pedig elmeséli a nézőknek, hogy bár semmi baja a botoxszal, ő még nem élt vele, ugyanis mindig nagyon odafigyelt a bőrére, a hidratálásra és a gyengéd kezelésre. Szerinte sokan nagyon durván nyúlnak a bőrükhöz, pedig a titok a gyengéd mozdulatokban rejlik. Két lányát is erre tanítja, szerinte ugyanis a 60-70 éves bőrnek a titka abban rejlik, hogy miképp bántuk vele a 20-as éveinkben.

Iman abba is beavatja a nézőt, hogy milyen volt 1975-ben kezdő modellként az élete: mivel akkoriban még nem volt a kínálatban millió tónusú alapozó, púder, a sminkesek jobb híján hidratálóból és barna szemhéjpúderből kevertek neki alapozót. Bár a recept nem működött, Iman bőrét szürkére festette a mixtúra, szerencséjére a képek zömét fekete-fehérben készítették, így senkinek nem tűnt fel a gyenge smink. A modell azt is elárulta, hamar rájött, ha nem megfelelő a sminkje és a haja, nem jut munkához, más, kevésbé „problémás” modellt választanak majd helyette. Így volt a táskájában mindig a megfelelő alapozó, és így beszélte rá a szépségszerkesztőket, hogy olyan fodrászokat alkalmazzanak, akik tudják, hogyan kell hozzányúlni a hajához. Évekkel később Tyra Banks és Naomi Campbell is Imántól kért segítséget, hogy boldogulni tudjanak egy olyan iparban, aminek még mindig kihívást jelentett a fekete bőr és az afroamerikai haj.

Nézd meg videón Iman napi szépségrutinját!

Az egykori szupermodell napi rutinjának legszebb részlete az, amikor magára fújja Love Memoir Iman parfümjét, ami férjére emlékezteti.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!