Párjuk előtt is rejtegetik smink nélküli arcukat a nők

2020. február 12.
Négy nőből egy sminkkel az arcán fekszik le aludni, 60% pedig fél órával előbb kel fel csak azért, hogy már sminkelt arccal köszönthesse partnerét reggel.

2400 fő bevonásával készült online felmérést készített a nők sminkelési szokásairól a svéd Foreo beauty-tech brand. A Valentin-napi kutatásban kiemelten vizsgálták, hogyan alakulnak a szépségápolási szokásaink, amikor új párkapcsolatban vagyunk.

Az eredmények szerint a nők elsöprő többségének (91%) 2-4 hónapig tart elég magabiztosságot gyűjteni ahhoz, hogy a smink nélküli arcát mutassa partnere felé. Negyedük bevallotta, hogy gyakran make-uppal bújik ágyba, az állandó szépség és tökéletesség illúzióját mutatva. 60% pedig csak azért kel korábban, hogy feltegyen egy kis sminket, mielőtt a párja felébred. A kutatás a sminkelési szokásokat is vizsgálta: a nők 56%-a bevallotta, hogy a hét legtöbb napján visel sminket, 60%-a pedig a make-uptól csinosabbnak és magabiztosabbnak érzi magát.

Férfiakat is kérdeztek a felmérésben; meglepetésre a többségüket (96%) egyáltalán nem izgatta ez a kérdés: a válaszadók 52%-a számára közömbös, visel-e párjuk sminket, 44%-uk pedig kifejezetten azt részesíti előnyben, ha nincs a párjukon semmi festék. Ehhez képest igencsak sokkoló adat, ami egy angol kutatásból származik: 20 férfiból 1 még sosem látta partnerét smink nélkül.

”Valószínűleg minden nő tud azonosulni ezzel a problémával, hiszen egy új párkapcsolatban még erősen ingadozik az önbizalmunk szintje. Látva ugyanakkor, hogy milyen nagy arányban nyúlunk a reggeli újrasminkelés trükkjéhez, ez már erősen befolyásolhatja a bőrünk állapotát is, hiszen épp a pihentető alvást szakítjuk meg a korábban keléssel.” – kommentálta a cég felmérését Dalia Fernandez termékfejlesztési igazgató.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I never post myself because no one in my family takes pics of me

chrissy teigen (@chrissyteigen) által megosztott bejegyzés, Dec 1., 2019, időpont: 10:20 (PST időzóna szerint)

Bár a nőkön nagyon is érezhető a nyomás, hogy sminket használva a legjobb arcukat mutassák minden napszakban, a felmérés azt is mutatta, hogy a bőrápolás is egyre nagyobb szerepet kap. A kutatásban részt vevők nagy része rendelkezik a márka arctisztítójával, sőt, 68%-uk rendszeresen meg is osztja azt párjával. Ezzel a szokással nincsenek egyedül; a szupermodell Chrissy Teigen szupermodell is bevallotta, hogy zenész párjával, John Legenddel közösen használják a LUNA készüléküket.

Fotó: Getty Images