Felrobbant az internet Sarah Jessica Parker ősz hajú, smink nélküli fotójától

2021. július 20.
Az emberek újra és újra meglepődnek, amikor egy középkorú nőt a természetes valójában látnak.

Hasonló, de talán kicsit gonoszabb reakciókat kapott néhány évvel ezelőtt Keanu Reeves barátnője, Alexandra Grant is, amikor először jelent meg a vörös szőnyegen. Grant külsején az emberek azért akadtak fenn, mert 46 éves nő létére pont úgy nézett ki, mint egy 46 éves nő. Láthatóan nem volt szétplasztikáztatva az arca, és a haja is természetes ősz volt. Voltak, akik emiatt Grantet darabokra szedték, mások isteníteni kezdték, hogy mennyire bátor húzás volt tőle felvállalni saját magát.

Nagyjából ugyanez történik most Sarah Jessica Parkerrel is. A színésznőt a Daily Mail lesifotósai kapták lencsevégre, amint Andy Cohennel ebédel New Yorkban – smink nélkül és természetes ősz hajjal. A fotók felrobbantották a netet, a reakciókat pedig most is nagyjából két felé lehet osztani. Szép számmal vannak – főleg a kommentelők között – akiket totálisan kiakasztott a tény, hogy az 56 éves Sarah Jessica Parker ezeken a lesifotókon bizony 56 évesnek, magyarán túl öregnek néz ki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Josie Gagliano (@josiesjuicejournalist) által megosztott bejegyzés

Persze ne legyenek kétségeink, ugyanezek az emberek háborognak akkor is, ha az idősödő hírességek a szépészeti beavatkozásoknak köszönhetően jóval fiatalabbnak látszanak a koruknál. Akkor meg azt vetik a sztárok szemére, hogy nem hajlandók méltósággal megöregedni. Mindegy, hogy egy nő mit tett vagy tesz le az asztalra, lehet akármilyen okos vagy tehetséges, a társadalom elsősorban akkor is a külseje, a szépsége, a fiatalsága alapján fogja megítélni. És ha külsőről van szó, egy középkorú nőnek egyszerűen nincs jó választása: ha harcol az idő ellen, akkor az a baj, ha nem harcol, akkor meg az.

De természetesen nem csak kritikus reakciók érkeztek Sarah Jessica Parker fotójára, nagy számmal voltak olyanok is, akik dicsőíteni kezdték – hasonlóan Alexandra Granthez – hogy mennyire bátor húzás volt a színésznőtől, hogy smink nélkül és ősz hajjal mutatkozott. Az már önmagában jó hír, hogy az emberek egy része legalább nem kezdte el támadni Parkert, de valahol mégis végtelenül szomorú, hogy a társadalom szerint ez egy bátor lépés volt. Tényleg eljutottunk oda, hogy bátorságnak számít, ha egy középkorú nő a természetes önmaga szeretne lenni? Elképesztően káros üzenetet közvetít ez a hozzáállás nem csak a hírességeknek, hanem nekünk hétköznapi nőknek is. Ahelyett, hogy végre valahára próbálnánk megszabadulni a nőket nyomasztó szépség és fiatalság kultusztól, vagy legalább enyhíteni azt, mintha az idő előrehaladtával csak egyre fojtogatóbbá válna.

De ne legyünk álszentek, egyébként tényleg meglepő lehet egy hollywoodi csillagot ősz hajjal, smink nélkül és ráncokkal látni, ám csakis azért, mert túlságosan hozzászoktunk már az örökfiatal Jennifer Lopezek és Demi Moore-ok látványához, és teljesen elidegenedtük az öregedéstől. De tényleg maximum ennyi reakciót kellene, hogy kiváltson Sarah Jessica Parker fotója: egy cseppnyi meglepetést. Ha pedig ez megvolt, akkor nyugodtan lapozhatnánk, és beszélhetnénk például arról, hogy mennyire jól játszott néhány éve a Válás című sorozatban. Hiszen ő továbbra is egy színésznő, akit elsősorban az alakításai és a tehetsége alapján kellene megítélni.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!