A szerkesztőség szépségkedvencei: Sütő Emese Franciska

2022. március 08.
Minisorozatunkban a szerkesztőségünk tagjai rántják le a leplet arról, mivel is tartják magukat top formában a home office alatt. Ezen a héten Sütő Emese Franciska kolléganőnktől következik 3, a hidegebb hónapokban bevetett szépségkedvenc.

Nuxe Nuxuriance Ultra pigmentfolt-halványító és bőrfiatalító kézkrém

Alaptermék hosszú évek óta nálam, és egyszerűen nem tudok betelni vele. Szívem szerint balzsamnak nevezném, és ha – csilliárdokért is, de – lenne olyan day spa, ahol kádban lenne benne fürdőzni, becsszó kicsengetném rá, mert megérné. Konkréten tökéletes selymes érzetet hagy a bőrön, mindezt sokáig, az illata pedig nekem 10-ből 10 pontos. Ez utóbbi persze nagyon szubjektív, de nálam tényleg sokat számít, hogy nem tucat finom, kifinomult illata van, és egy kenés után órákig tökéletesen hidratált a kézfejem. Körülbelül 6-7 éve ajándékba kaptam egy méltatlanul elhanyagolt darabot, amely a barátnőm kocsijában tengődött kihasználatlanul, azóta hűséges kísérőm, annyira, hogy néha nem az éjjeliszekrényen, hanem a párnám mellett találom reggelente.

hidratalas-szaraz-bor

Bioderma Hydrabio Sérum vízhiányos bőrre

Szinte kötelező lenne szerintem minden olyan, súlyosan vízhiányos arcbőrnek, amelyen még a legfelkapottabb márkák termékei után is marad némi húzódásérzés a bőrön nap közben. Nekem eleve vízhiányos a bőröm, sokszor a pörgősebb hetekben alig iszom, és a szeles idő is nagyon betesz a bőrminőségemnek tél környékén, de a márka könnyűnek és kecsesnek tűnő széruma rengeteget segített idén, hogy helyrepofozzam a bőröm, és ne hagyjam teljesen kiszáradni (a napi arcápolós hidratálás ellenére is). A benne lévő textúra nagyon légies, mégis erőteljesen hat a formula, nem szívódik be nyomtalanul és illan el 5 perc múlva, hanem kellemesen puha, stabilan bársonyos réteget hagy maga után. Én sminkalapként is simán használom (nekem a M·A·C Studio Face and Body alapozóval nagyon szépen működik), és szerintem tavasszal is marad a rutinomban.

hidratalas-szaraz-bor

SkinCeuticals Hydrating B5 gélszérum

Ő viszonylag újonc a nagy favoritjaim között, ahogyan a márka maga is Magyarországon (tavaly vezették be a Hollywood-szerte Szent Grálként tisztelt formulákkal dolgozó brandet, és itt nálunk csakis együttműködő orvosoknál és esztétikai klinikákon lehet beszerezni). A netes fórumok csurig vannak a méltatásával a kellemes, nem fojtós gélszérumba ágyazott, B5-vitaminnal dúsított hialuronsavnak. A márka C-vitaminos must have-jét nagyon szerettem, de arra nem számítottam, hogy egy pár adag termékminta felkenése után így rajta maradok a hialuronsavas szérumon. Nem az olcsó kategória, cserébe az abszolút gazdaságos, tényleg csak maximum 2-3 cseppet viszek fel naponta a száraz, dehidratált bőrömre, és azonnal hat. Imádom, hogy illatmentes, ahogy azt is, hogy semmi fakszni, atombiztosan dolgozik a bőrben – és azonnal. Általában arclemosás után és a hidratáló között vetem be.

hidratalas-szaraz-bor

 

Olvass tovább!