A szerkesztőség szépségkedvencei: Kránicz Dorottya

2022. február 01.
Minisorozatunkban a szerkesztőségünk tagjai rántják le a leplet arról, mivel is tartják magukat top formában a home office alatt. Ezen a héten Kránicz Dorottya kolléganőnktől következik 3 téli szépségkedvenc.

1. Paula’s Choice Clinical 0.3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment

Már régóta figyeltem távolságtartó csodálattal a retinolt: amikor nálunk is berobbant, én épp terhes lettem, ezt a hatóanyagot pedig terhesen nem – sőt, még szoptatás alatt sem – lehet használni. Ez a tény csak tovább fokozta az érdeklődésemet, mert nyilván szeret a kozmetikai ipar „innovatív”, „tudósok által kifejlesztett” kémiai hatóanyagokkal dobálózni, de az, hogy valami olyan potens lehet, hogy az még a magzatot is veszélyeztetheti, tényleg nagyon izgalmasnak tűnt. Amikor végre eljött az én időm, a Paula’s Choice Clinical 0.3 százalékos készítményét választottam, amiről nagyon jó véleményeket olvastam – ráadásul a Paula’s Choice korábban már a fantasztikus hámlasztóival is bizonyított nálam. A retinol hatékonyságának ígéretét tovább fokozzák a használatra vonatkozó figyelmeztetések: hogy először csak egy icipicit, csak heti egyszer, ha elkezdene lángolni az arcunk, akkor nem nekünk való, satöbbi. Mindezek jegyében nagyjából úgy nyomtam ki az első borsónyi adagot az ujjamra, mint ahogy az Ötödik Elem végén meggyújtják az utolsó szál gyufát. Szerencsére a bőröm jól bírta a retinolt, nem jelentkezett semmiféle irritáció, úgyhogy szép lassan emeltem is az adagot. Az erős kemikáliaillat egy először kicsit furcsa volt (dehát ez is tovább építi a csodaszermítoszt), viszont tényleg érezhető az azonnali hatás: a bőr textúrája bársonyos és puha lesz, a hamar beszívódó krém elképesztően jó állagot ad az arcomnak. Bár a fő ígéret a ránctalanítás, az én harmincéves bőrömön egyelőre szerencsére ez még nem igazán aktuális, ezért inkább csak a ruganyos, egyenletes, puha bőrről tudok beszámolni – ami azért szintén nem túl rossz eredmény. Azt nem tudom, hogy a mélyebb ráncokkal tud-e kezdeni valamit, de az általános bőrképet illetően tényleg nem túlzás csoda hatóanyagnak nevezni.

paulas-choice

 

2. Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate Face Oil

Két éve karácsonyra kaptam egy csodálatos Kiehl’s adventi naptárat, abban találkoztam először a Midnight Recovery Concentrate arcolajjal. Először majdnem kapásból odaajándékoztam valakinek a fiolát, mert úgy voltam vele, hogy nem túl jó ötlet a zsírosodásra hajlamos arcbőrt még több olajba áztatni, de valamiért aztán mégis kipróbáltam a mintát, és hát ha a kedvenceim közé került, akkor nyilván nem bántam meg. Egy nagyon selymes, elképesztően jó illatú, nyugtató arcolajról van szó, ami nem nehezíti el a zsíros bőrt sem, szépen beszívódik és iszonyúan jól hidratál. Én a márka ajánlása szerint esténként szoktam használni (olyankor egyébként sem zavaró egy nehezebb, zsírosabb hidratáló, ami éjjel dolgozhat az arcon), és kifejezetten szeretem a hozzá tartozó szertartást is: a kis pipettából a tenyerbe csepegtetem az olajat, felmelegítem a kezeim között, aztán egy méregtelenítő arcmasszázzsal beledolgozom a bőrbe, végül még a jade rollerrel kicsit beledolgozom az arcba. Amióta először találkoztam vele, folyamatosan újravásárolom az őszi–téli időszakban, amikor jól jön a bőrömnek az extratáplálás és -kényeztetés.

kiehls-face-serum

3. Paula’s Choice Clinical Niacinamide 20% Treatment

Korábban már használtam niacinamidot, de akkor nem voltam elájulva tőle, viszont egy ideje sejtettem, hogy valószínűleg csak rossz márkával próbálkoztam, nem a hatóanyaggal van a baj. A Paula’s Choice ultraintenzív szérumát a tág pórusok és pattanások, illetve a pattanások után maradó foltok ellen vetettem be, és ezúttal tényleg meg is látszott az eredmény. A pórusokat illetően azon a véleményen vagyok, hogy a zsírosabb, tág pórusú bőrrel azért nem lehet óriási csodát művelni – már jó régóta nem dohányzom és igyekszem egészségesen enni, használok mindenféle arcmaszkokat és szérumokat, de azért – bár sokat javult a helyzet – nem lettek láthatatlanok a pórusaim. Az viszont tény, hogy a niacinamidtól sokkal szebb, egyenletesebb a bőrtónusom, és alapvetően a pattanások is eltűntek – már tényleg csak a menstruációm előtt fordul elő, hogy nem tudom kordában tartani a bőröm a szokásos rutinommal. Ezt a könnyű, szinte vizes szérumot nagyon egyszerű használni, és nagyon meg is éri: én a márka hámlasztóját, és ahogy fent már írtam, a retinoljukat is használom, és őszintén hiszek benne, hogy ennek a szentháromságnak köszönhetően van a fájdalmas kamaszévek után végre szép, sima bőröm!

Paula's Choice

 

Olvass tovább!