Kávéolaj szérum: a szuperhatásos bőrfiatalító

2022. március 10.
A kávé-, illetve koffeintartalmú kozmetikumok erejét sokan ismerik, a kávézaccból készített kávéolajos szérum viszont újdonságnak számít.

Az UpCircle csapata pár éve úgy határozott, hogy kiveszi részét az újrahasznosításból, egészen pontosan a hulladékfeldolgozásból. Ötletért nem kellett túl messzire menniük, tudták, az ember kávérajongása rengeteg kávézaccal jár, így erre az összetevőre koncentráltak. Nem sokkal ezután megszületett az UpCircle Organic Face Serum with Coffee Oil szérum, ami jelenleg az Amazon egyik legpopulárisabb terméke, ami ráadásul csak 20 dollárba kerül. A kommentek alapján a szérum javítja a bőr textúráját, eltünteti a finom ráncokat, a bőrpírt és a sötétebb foltokat, hidratál és puhává tesz, de a karikás szemmekkel is sikeresen felveszi a kesztyűt.

szérum

Szakemberek szerint a hatás nem meglepő, a koffein antioxidánsokat, úgynevezett flavonoidokat tartalmaz, melyek blokkolják a káros szabad gyököket, de az összetevő nem mellesleg puffadás ellen is kiváló, hiszen összehúzza az ereket. A vegán, cruelty-free szérum azonban jóval többet tud ennél, hiszen olyan további szuperösszetevőket tartalmaz, mint a jojobaolaj, a napraforgóolaj, a sáfrányolaj, a homoktövisolaj, a csipkebogyóolaj és a málnamagolaj.

Az óceáni hulladéknak is hadat üzenő UpCircle kínálatában számtalan fenntartható, organikus terméket találunk, amelyek megvásárlásával nemcsak a bőrünk jár jól, de a bolygónk is.

Forrás: UpCicle Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!