Ezért kell a bőrnek a csipkebogyó-arcolaj

2021. október 21.
Aki szereti az arcolajokat, tudja, a csipkebogyó az egyik legtutibb befutó – nem véletlenül.

csipkebogyó

Bár az arcolajak kínálata gigantikus, a csipkebogyó dobogós helyen szerepel, a gyógynövény ugyanis egyszerre hidratál, antioxidánsokban gazdag és ragyogóan puhává teszi a bőrt. „A csipkebogyó-arcolaj a csipkebogyóból kinyert préselt magolaj” – magyarázza Ron Robinson kozmetikai vegyész, és hozzáteszi, a csipkebogyó A- és C-vitaminban, illetve a bőr hidratálását segítő esszenciális zsírsavakban gazdag, de segíti a sejtmegújulást is.

Dr. Geeta Yadav bőrgyógyász megjegyzi, a csipkebogyó erős gyulladáscsökkentő is: „A csipkebogyóolaj omega-zsírsavakban gazdag, amelyek táplálják a bőrt, és elősegítik az egészségesebb bőrgát kialakulását. Csurig van olyan vitaminokkal, amelyek hozzájárulnak a gyulladásmentes, feszes, ragyogó és harmonikus bőr kialakulásához.”

A szakértők hangsúlyozzák, a csipkebogyó valamennyi bőrtípushoz ideális, legyen az aknés, ráncos, pigmentfoltos, vízhiányos vagy épp rugalmatlan. Esténként, a szépségápolási rutin záróakkordjaként érdemes bevetni, hogy regenerálja és hidratálja a bőrt.

Forrás: Whowhatwear Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!