Ez Bella Hadid filléres trükkje arcpuffadás ellen

2022. február 25.
A világháló csordultig van egyszerű, de nagyon is hatásos szépségtrükkökkel. Bella Hadid arcpuffadás elleni receptje például pont ilyen.

Legutóbbi Instagram-bejegyzésében Bella Hadid egy egész galériát osztott meg magáról, egy videón pedig smink nélkül is megmutatta magát néhány pillanat erejéig, a felvételen ugyanis egy tál jégbe temeti az arcát, hogy előkészítse bőrét a fotózásra. Nem ő az egyetlen modell, aki a jégre esküszik, Cara Delevingne és Kate Moss is jéggel kezeli az arcbőrét, de Irina Shayk napi szépségápolási rutinjában is megtalájuk a jeges gyógynövényeket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bella 🦋 (@bellahadid) által megosztott bejegyzés

„Az arc puffadásának enyhítésére azért kiváló ötlet a jég, mert az összehúzza a vérereket, aminek hatására finomodnak a pórusok és a ráncok, a bőr élénkebbé és ragyogóbbá válik” – magyarázza dr. Elizabeth Hawkes sebész, és hozzáteszi, a jég serkenti a vérkeringést, vérbőséget okoz a bőr felszínén, segít helyreállítani az optimális sejtműködést, valamint csökkenti a bőrpírt és a puffadást. A szakember arra is felhívja a figyelmet, hogy a jeges szépségápolást nem szabad túlzásba vinni, ha ugyanis a jeget túl sokáig tartjuk a bőrön, annak könnyen jégégés lehet a vége.

A jég arcon való alkalmazásának mára már megannyi trükkje létezik, kezdve a 17 dolláros jéghengertől a fagyasztóba helyezett arcmaszkon át egészen a hűsítő gömbökig.

Forrás: Harpersbazaar Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!