Ezért nem mindegy, hogy mit veszünk fel, ha fodrászhoz megyünk!

2022. március 16.
A H'air szalon szépségblogjában ezen a héten Schaffhauser Márk világít rá belsős szemmel, hogy hogyan is érdemes a fodrászunkhoz érkeznünk.

Vannak alapvető szempontok, amiket érdemes figyelembe vennünk, amikor fodrászhoz megyünk. Hova menjünk? Mennyit áldozzunk a hajunkra? Milyen gyakran menjünk? Frissen mosott vagy másnapos hajjal érkezzünk? Ezek mind fontos kérdések, most viszont beszéljünk valamiről, amire sokan valószínűleg nem is gondolunk, hogy fontos kérdés lehet: ez pedig az öltözékünk.

Mit vegyünk fel?

Női olvasóink biztosan rendszeresen teszik fel ezt a kérdést maguknak a tükör előtt állva, amikor az aznapi programot és tennivalókat pörgetik a fejükben. Ide is kell menni, oda is, sőt még a fodrászhoz is be kell ugrani. Fontos, hogy mit viselünk? Még szép! Mondom is, hogy miért!

Az első és legfontosabb szempont: Ne akarjunk öltözékünkkel másnak látszani, mint amilyenek alapvetően vagyunk, mert ezzel megtéveszthetjük fodrászunkat! Ha például a munkánk vagy életvitelünk miatt fontos az elegáns megjelenés, ne a vasárnapi melegítőnkben jelenjünk meg, mert ha először járunk a szakembernél, nehéz lesz elmagyarázni, mit is szeretnénk, ha azzal még köszönőviszonyban sincs az aktuális viseletünk.

Azt gondolhatnánk, ez biztosan nem számít, majd szépen belőjük otthon, csak legyen jól levágva, pedig a hajunk ugyanúgy a személyiségünk része, mint a ruhadarabok, amelyeket összeválogatunk. Nekünk, fodrászoknak az a feladatunk, hogy a vendégeinkhez a lehető leginkább passzoló frizurát készítsük el, ehhez viszont nélkülözhetetlen némi rálátás a vendég személyiségére, az életvitelére, a hajára napi szinten szánt időre, ahogy arra is, hogyan szokta általában hordani és mindebből mit lehet kihozni.

Így ha valakinek minden nap topon kell lennie, amihez jó adag idő és szervezés kell, megtévesztő lehet, ha aznap épp kifejezetten laza, ennek az ellenkezőjét sugalló külsővel érkezik. Ez természetesen fordítva is így működik, ha a mindennapokban könnyen kezelhető, laza hajakat viselünk, ne kisestélyiben, koktélruhában, talpig sminkben érkezzünk a szalonba, mert a „megcsinált”, tökéletesen festő haj nem mutat jól, ha nincs megcsinálva.

Ez a férfiakra is érvényes, egy szépen belőtt, klasszikusabb frizura nagyon rosszul tud kinézni, ha csak „úgy van” a fejünkön, mint mikor felkeltünk vele. Egy szó, mint száz, próbáljunk meg a hozzánk leginkább illő outfitet választani, amikor fodrászkodni megyünk, amennyiben ez lehetséges.

Vannak olyan ruhadarabok is, amelyektől érdemes tartózkodni, ilyenek például a garbó, ami egy középrövid, nyakban végződő formánál nagyon zavaró lehet, a hajfestésnél pedig különösképp veszélyben van. Könnyen vizessé, netán festékessé válhat, ami aztán nagyon kellemetlen „szitukat” hozhat a fodrásznak és vendégnek egyaránt. Érdemes a túlzottan kihívó darabokat is más alkalmakra tartogatni. Anyagában olyat válasszunk, amibe nem ragad olyan könnyen bele a haj, a kötött pulcsik szépek, de hajmágnesként funkcionálnak, hiába a beterítő köpeny.

Olvass tovább!