2022 egyik legizgalmasabb bőrápolási trendje: a fermentált összetevők

2022. március 17.
Az év egyik legizgalmasabb bőrápolási trendjét az egészséges táplálkozás és a természetes alapanyagok iránti növekvő érdeklődés hívta életre.

A fermentálás, vagy más néven erjesztés biztosan ismerősen hangzik, ha próbáltunk már házilag savanyított káposztát vagy kovászos kenyeret készíteni, de a folyamatnak az alkoholok gyártásában is főszerep jutott. Számtalan oka van annak, hogy az utóbbi években egekig magasztalták a fermentálást: könnyen emészthetővé teszi az ételt, sok fontos vitamin és ásványi anyag megőrizhető vele, növeli a jó baktériumok számát, az eltarthatóságot, és mindezt teljesen természetes módon. A magazin friss lapszámában Pantócsik Adrienn kolléganőnk azt a témát járta körül, hogy hogyan is jutnak el a fermentált összetevők a konyhától a fürdőszobapolcig.

Addig is következzen egy kis ízelítő a biofermentált kivonatokat tartalmazó termékekből, amit minden bőrtípus imádni fog!

a-fermentalt-osszetevok

A ragyogó bőr harcosai

IT Cosmetics Miracle Water 3-in-1 micellás arctisztító
A sminkmaradványokat egy pillanat alatt eltüntető micellás víz bőröregedésgátló, ragyogásfokozó és bőrpuhító hatóanyagokat is tartalmaz.

Origins Mega-Mushroom nyugató arcmaszk
A bőr rugalmasságát fokozó, homoktövist és erjesztett hamvaskéreg gombát is rejtő arcmaszk kellemesen krémes, és a bőrpírt is csökkenti.

Omorovicza Magyar királynő permet
A márka ikonikus, neroli- és rózsaillatú permete egyszerre tisztít, hidratál és tonizál – a termálfürdőkből nyert fermentált hatóanyagokkal.

Cosrx Galactomyces 95 Bőrtónust helyreállító esszencia
Az elsők között debütált koreai esszencia azonnal ragyogóvá és hidratálttá varázsolja a legfakóbb bőrt is.

Mádara SOS Hydra Intense Rose Jelly hidratáló gél
Ettől a könnyű géltől a bőrünk védőrétege erősebb lesz, mint valaha. Ráadásul az ázsiai gázló és az erjesztett összetevők segítségével még nyugtat és intenzíven hidratál is.

Szöveg: Pantócsik Adrienn

A teljes cikket keresd a friss Marie Claire-ben!