Új hajat szeretnél? Ezek lesznek a 2022-es tavaszi frizuratrendek

2022. március 21.
A Győrfi Béla vezette H'air szalon blogjában ezúttal a legizgalmasabb és legfrissebb frizuratrendek világába leshetsz be.

A tavasz eljövetele minden szinten új lendületet hoz, nincs ez másképp a frizurák terén sem. Az újdonság iránti vágyat itt ráadásul fokozza az is, hogy az őszi–téli sapkás időszakot követően igazán felszabadító érzés a hajkorona teljes pompájában való megmutatása. Az alábbiakban sorra vesszük az elkövetkezendő időszak legmenőbb megoldásait.

Kócos pixie

A pixie típusú frizurák már csak a hosszuk miatt is ideálisak a tavaszi–nyári hónapokban, kiváltképp az örökmozgók számára, akik nem szeretnek vagy tudnak órákat frizurájuk beállításával szöszölni. A vízparton is jó szolgálatot tud tenni, szinte a szabad levegőn formára szárad, persze ennek elengedhetetlen feltétele a szakszerűen történt vágás is.

Ha valaki számára a kócos változat még mindig túl hétköznapi, jöhet némi extrémebb színezés rá, a zöldes-kékes neonárnyalatokkal biztos a kitűnés a tömegből – miközben abszolút trendszetter is.

Short bob

A bobfrizura örök klasszikusnak számít, olyannyira, hogy már 100 éve tér vissza időről időre. Népszerűsége az elmúlt évtizedekben mindig más körülményhez volt köthető, manapság az abszolút nőiesség és kifinomult ízlés jelképe. A bob egész évben népszerű viselet lehet, a melegebb hónapokban rövidebb változata a kedvezőbb hőmérsékleti körülmények miatt népszerűbb.

Göndör és hullámos fürtök minden mennyiségben

A tavasz és a „természetes look” kéz a kézben járnak, így az egészséges, minden mesterkéltségtől mentes hullámos és göndör frizurák nemcsak magabiztos megjelenést biztosítanak, de teljes mértékű kiegyensúlyozottságról is tanúbizonyságot sugall annak viselője. Ezen túl az egyik legvitathatatlanabb előnye pedig az, hogy a melegebb idő eljövetelével szabad levegőn is formára szárítható, akár a hétvégi nagymosás kiteregetése közben is. Akik a téli időszakban kitartóan diffúzorral teszik mindezt, egyértelműen tudják, mekkora kincs is ez az alternatív megoldás.

Helló, ’90-es évek, még mindig menők vagytok

Időről időre visszatérnek a pár évtizeddel ezelőtti trendek, és most a ’90-es évek felemelő és reményteli flow-ján a sor. És hogy mit jelent mindez a frizurák tekintetében? Az első igazi szupermodellek által viselt, zabolázatlan hajkoronák újbóli eljövetelét, vagyis Linda Evangelista-, Naomi Campbell- és a Cyndi Crawford-féle stiló reneszánszát. Itt minden a hosszról szól, ami lehetőség szerint bőven váll alatt ér véget, és a volumenről, amit ha szükséges, némi hullámmal lehet még bujábbá varázsolni.

Kijelenthetjük tehát, hogy az idei tavaszi trendek középpontjában a rövid és az egészen hosszú hajak állnak, de mindenek felett a természetes és egészséges megjelenés. Legyünk bátrak, kb. ez a legideálisabb időszak arra, hogy valami újat próbáljunk ki, de a nagy változás előtt mindenképp kérjük ki fodrászunk véleményét is, hiszen rajtunk kívül ő ismeri a legjobban a hajunkat – és jobb esetben a frizuránkkal kapcsolatos tűréshatárunkat is, így véleménye szuper releváns lehet a végső döntés meghozatalakor.