Így fogod megtalálni a számodra tökéletes fodrászt

2021. november 29.
A H’air szalon szépségblogjában ezen a héten Győrfi Béla bennfentes tippeket ad ahhoz, hogy tényleg olyan fodrászt találj magadnak, aki a te stílusodnak és elvárásaidnak megfelelően dolgozik.

Instán érdemes nézelődni? A barátnőnket kérdezzük, vagy vegyük nyakunkba a várost, hogy megtaláljuk a számunkra ideális hajszobrászt? Akárcsak a párválasztás, ez sem egyszerű feladat. Van, aki egy életen át keresi az igazit, és van, aki egy életen át az igazival alakítja frizuráját. Ahogy az előző esetben, itt sem léteznek abszolút szabályok és biztos megoldások, de az önismeretünk sokat segíthet, hogy Észak, Kelet vagy Dél legyen az elindulási irány.

Indításként nem árt tudni, hogy milyen elvárásokkal ülünk le az adott fodrász székébe, de azzal is legyünk tisztában, hogy mitől jó egy fodrász.

Nem lövünk nagyon bakot, ha a kiszemelt fodrász formailag és stílusban közel áll hozzánk, mivel az élettel kapcsolatos egyéb nézetei már csak akkor derülnek ki, amikor az első ollócsattanások megtörténtek. Ha itt derül ki, hogy nem vagyunk egy világ, akkor már késő bármit is tenni.

Ne legyünk álszentek, a valódi értékeink belül rejtőznek, de első lépés gyanánt nyugodtan hagyatkozzunk a felületesebb részekre, mert a külső jegyekből gyakran helyesen következtethetünk a belső értékekre, főleg az ilyen, „művészi” környezetben mozgó személyeknél. Itt feltételezzük, hogy a fodrász rendelkezik némi művészi vénával, mert ez nem feltétlenül általános, és nem is mindig igény. Szóval feltételezzük, hogy ez így van, akkor valószínűleg a környezetét is eszerint választja meg, így fontosak számára a formák és a körülmények, a megjelenése, a kiterjesztett látásmódja.

Ezek alapján a közösségimédia-profil is árulkodó lehet, de önmagában ez még nem biztos, hogy elegendő információt szolgáltat. Mint oly gyakran, itt is torzított lehet a valóság, ám ha szimpatikus, amit látunk, ne legyünk szégyenlősek, és kérjünk egy konzultációs időpontot, hogy élőben is megismerjük, kiderüljön, van-e „kémia”. Ez a jobb helyeken díjmenetes, ugyanakkor ezzel elkerülhetjük, hogy vizes hajjal döbbenjünk rá: rossz helyre kerültünk.

Van az az eset is, hogy megtetszik, amit barátainkon vagy munkatársunkon látunk, ilyenkor bátran kérdezzük meg, hogy hol és ki készítette a frizurát, ha mindig jól néz ki az illető, gyanús, hogy szakmáját szerető és értő szakembert találtunk.

Működőképes kiindulási pont lehet az is, ha jártunkban-keltünkben felfigyelünk egy adott fodrászat hangulatára, szimpatikusnak találjuk, amit a kirakaton keresztül látunk, hallunk. Egy olyan hely, ahol otthonosan érezzük magunkat, jó eséllyel rejt olyan fodrászokat, akik munkája szintén szimpatikus lesz. Gondoljunk bele, ami már alapjáraton sem komfortos, ott kizárt, hogy a megfelelő energiák alakítsák a továbbiakat.

Ne legyünk szégyenlősek – akárcsak egy randin –, ha végül nem az történik, amire számítottunk. Álljunk tovább, ne erőltessük. Bármi történik, az legalább 2-3 hónapra meghatározza a kinézetünket, szóval óriási bizalmat feltételez, hogy valakire mindezt rábízzuk. Fontos persze a megfelelő nyitottság, de ha valakinek már bizalmat szavaztunk, akkor ne stresszeljünk a fodrászszékben, mert az a fodrász munkájára is hatással lehet, ami nagyban befolyásolhatja a végeredményt is.

Olvass tovább!