3 különböző sminkiskola, ha a szépség területén kezdenéd újra

2022. március 25.
Ma már sminkiskolák sokasága közül választhatunk, ha mesterei szeretnénk lenni a sminkelésnek, vagy éppen egy új szakma megalapozásaként tekintünk az adott tanfolyamra. Kicsik és nagyok, drágábbak és elérhető árúak egyaránt bőven akadnak, amikből nem könnyű a választás. Mi most 3 különböző, de profi lehetőséget mutatunk be nektek, ha tényleg komoly terveitek vannak ezen a téren.

NewSchool of Makeup – Páll Adrienn sminkiskolája

smink-oktatas-pall-adrienn

Fotó: NSM

Mit és mennyiért kapsz?

Az oktatás 38 hét, és heti egy teljes napból áll. Nagyon logikusan egymásra épülő, saját fejlesztésű képzési rendszer. A 803 kontakt + projekt órás, sminkes és szempillaépítő tanfolyamnak több erőssége is van. Ezek közül az egyik a nemzetközi tapasztalatú oktatógárda, de a saját gyártású oktatóvideók, a vizuális és digitális anyagok, a munkafüzetek is komoly pluszt jelentenek. „4500 kelvines mesterséges napfény a tökéletes színérzékeléshez, 4K-s vetítés, hogy a legapróbb részletekig követhetőek legyenek a sminkdemók, és komoly üzletépítési oktatás, hogy minden végzősünk stabilan vethesse meg a lábát a piacon” – emel ki pár fontos részletet sminkiskolája kapcsán Páll Adrienn, az alapító. Az elegáns környezetben és csajos hangulatban zajló sminkes és szempillaépítő képzés elvégzése után a végzett tanulók több területen is kipróbálhatják magukat, így esküvőkön, szalonban, filmforgatásokon, beauty brandek szépségtanácsadóiként, színházban, TV-ben, fotózásokon vagy akár divatbemutatókon. Náluk nincs elmaradt óra, minden foglalkozást megtartanak, hiszen mindig több oktató van bent. Házi vizsgáikat úgy építik fel, mint egy profi fotózást, amelyhez a helyszín a saját stúdiójuk, amit folyamatosan szépítenek, fejlesztenek.
A teljes tanfolyam ára: 1 180 000 Ft

Mi miért ajánljuk?

Ha komoly szakmai váltáson gondolkodsz, és szempont „a papír is”, tuti befutó lehet. A tanfolyam elvégzése egyébként feljogosít az állami vizsga letételére is, így utána akár vállalkozást is indíthatsz és számlaképes sminkesként kezdheted építeni a karriered.

Infó: NewSchool of Makeup

Krea sminkes szak

krea-sminkvizsga

Fotó: a Krea Design Iskola Sminkes hallgatók munkái

Mit és mennyiért kapsz?

Az idei tanévtől egy teljesen új rendszerben, abszolút felsőoktatási mintára építve indították el a sminkes képzéseiket – mindezt a minisztérium által elfogadott szakmai programkövetelményeknek megfelelve. A képzés államilag elismert tanúsítványt biztosít, amivel hallgatók vállalkozást indíthatnak sminkes és szempillaépítőként, illetve mindez a KREA magániskolai oklevelével egészül ki, amely „biztosítékot jelent a minőségi, innovatív és konceptuális gondolkodás képviseletére” a hazai és a nemzetközi piacon is.
Az egységes sminkes alapszak magában foglalja a beautysmink, a színpadi smink, a filmes sminkek és special effect ismeretek alapjait, bónuszként ráadásul olyan szépészeti gyakorlatokkal egészül ki, mint a szemöldök- és szempilladizájn. Mindez 3 féléves, 800-1000 óraszámú képzést jelent a külsős gyakorlatokkal együtt, olyan kiegészítő elméleti tantárgyakkal, mint például művészettörténet és a színtan. Egyébként külön szimpatikus az is, hogy egy évben maximum 12 sminkes hallgatóval foglalkoznak, akiknek az iskola végeztével is igyekeznek fogni a kezüket.
Az oktatás ára: 650 000 Ft (áfamentes) / félév.

Mi miért ajánljuk?

Mert alapos, hosszan tartó képzés azoknak, akik több fronton is belekóstolnának és elmélyülnének a sminkvilágban. Azoknak tökéletes választás, akik professzionális sminkesként szeretnének elhelyezkedi a piacon és felnőttképzési iskolarendszerben szeretnék ezt a tudást elsajátítani 3 féléven keresztül. A 4. félév professzionális mesterképzésről szól, amely az addig tanultakra épül, divatsmink, filmes smink és maszk szakirányban.

Infó: Krea sminkes szak

Budapesti Sminkiskola maszkmesteri képzés

budapesti-sminkiskola

Fotó: Budapesti Sminkiskola

Mit és mennyiért kapsz?

Lényegében egy olyan alapos, államilag elismert sminktanfolyamot, ahol egyúttal a maszkolás világában is elmélyedhetsz, nem is akármennyire. A maszkmesteri képzésen a divatsminkes és sminkmesteri tananyagon felül az elméleti oktatás kiegészül a filmes HD-technikák és anyagok ismereteivel, az airbrush elméletének elmélyítésével, a filmes hajmunkákkal, a paróka- és szőrzetkészítés komplett tudásanyagával, a szakmai kifejezések szótárával, illetve komoly színelmélettel és a színkontrasztok ismeretével. Összesen 60 alkalomból, vagyis 240 tanórából áll a képzés, ahol tényleg extraizgalmas a gyakorlatban is a tananyag. Az órákon különböző típusú művérekkel, szőr- és hajmunkákkal, zúzódások és sebek elkészítésének technikáival és sok-sok egyéb naprakész megoldással találkozhatsz, a képzés elsajátításával pedig te magad is a különböző pótrészek helyes használatának, felhelyezésének és alkalmazásának mestere lehetsz.

A teljes képzés ára: 2 400 000 Ft (a maszkmesteri képzés ára egyébként képlékeny, hiszen van lehetőség előzetes tudás beszámítására is)

Mi miért ajánljuk?

Mert, ha érdekel a filmek világa és szeretnél különböző nagyjátékfilmeknél, sorozatoknál és egyéb filmes produkcióknál dolgozni, akkor itt fókuszáltan megtanulhatsz mindent, amire a kamerák mögötti világban szükséged lehet.

Infó: Budapesti Sminkiskola maszkmesteri képzés

Olvass tovább!