Larion Oscar saját sminkiskolát indít

2020. február 18.
Magyarország egyik vezető sminkmesterével a Marie Claire fotózásain is többször dolgoztunk együtt, most pedig úgy tűnik, Oscar újfabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében: saját sminkiskolát alapít.

A magyar sminkmester Backstage Makeup School néven indítja el iskoláját, ahol nemcsak elméleti tananyagra, hanem mélyebb szintű tudásra is szert lehet tenni. A nemzetközi beautyporondon is elismert make-up artist tanfolyamai, workshopjai „olyan sokrétű gyakorlati tudással vértezik fel a sminkelés szerelmeseit, amellyel a szakma bármely területén megállhatják a helyüket” áll a hírről kiadott közleményben.


Larion Oscarról

Larion Oscar számára a szépségiparban töltött húsz év lehetőséget kínált arra, hogy számos világcég termékeivel dolgozzon, és tanulmányozza azokat. Ő volt az első magyar szakember, aki a világ legnagyobb divateseménye, a New York Fashion Week bemutatóin olyan nagy nevekkel működött együtt, mint Donna Karan, Michael Bastian, Mara Hoffman, a Lacoste, a Public School vagy Maria Ke Fisherman.

Itthon a Miss World Hungary, a Veet Elite Modell Look, a Marie Claire Fashion Days, az ELLE Fashion Days, a Cosmopolitan Bikini Show és a MOME Fashion Show rangos kifutóira sminkelt, tapasztalatait tovább erősítették a performance-ok, televíziós műsorok, divat- és magazinfotózások. Nemzetközi hírű szakemberként a European Fashion Union globális csapatában is zsűrizett. Larion Oscar felkérésre komplett sminkeket tervezett olyan legendás színházi produkciók számára is, mint a Vámpírok Bálja, a Macskák, az LGT táncképek, a Hamupipőke, a Bogármese, vagy a Pán Péter.

Japán kitérő

A mester Japánban tanulta meg igazán, mi a valódi tisztaság, a szépség és a smink fogalma. Tanulmányozta a tradicionális, kabuki és a gésa kultúrát. Magyarországon egy évadon keresztül saját tévéműsorában oktatta a sminkfortélyokat – azzal a küldetéssel, hogy a smink mindennapjaink természetes részévé váljon. A Jónő Team átalakító csapattal hétről hétre segített mindenkinek megtalálnia önmagát.

Larion Oscar tizenöt éven keresztül, 2000 és 2015 között egy világcég nemzetközi márkája, a Maybelline New York sminkmestereként, valamint ezzel párhuzamosan 2006 és 2015 között, nyolc éven át a L’Oréal Paris szakmai vezetőjeként alkotta meg a szezon sminkkollekcióit, tréningeket tartott, publikált. 2015-ben egy évig a Marionnaud vezető sminkmestereként dolgozott, majd 2016-tól 2017-ig a Bourjois Paris, illetve 2017 és 2019 között a Max Factor magyarországi sminkmestere volt.