A fülledt Afrikát idéző sminkeket otthon is elkészítheted

2022. március 25.
A kötelező maszkviselés évei után nemcsak a lelkünk, de az arcunk is színek után kiált, újra előkerülnek a sminkszettek, hogy üde, optimista és bátor árnyalatokkal várjuk a tavaszt, a meleg nyarat. Ezzel az érzéssel rezonálnak dr. Türmer Dóra profi sminkes munkái, amelyek a távoli Afrikába repítenek.

Afrika fülledtségét idézik meg a sminkek, ahogy a modell arcán életre keltik az óceánt és a naplementét. A szemeken található zöldes-kékes színben játszó árnyalatot az óceán hangulata, míg a szemsmink fényességét a vízfelszínről visszatükröződő napsugarak ihlették.

smink

 

A nap igazán élénk napsárga színét a klasszikus wet look (vizes smink) adja vissza, beleolvadva a lemenőben lévő nap narancssárgás árnyalatával. A képekből árad az jókedv, az energia és az élénkség, amit megfűszerez a vizes csillogású smink.

smink

 

Egy egyszerű trükkel bárki könnyedén elkészítheti a vizes hatású sminkeket. Ehhez nem kell más, mint egy átlátszó színű ajakfény, amit egy lapos ecsettel kell felvinni a szemhéjra. Minél magasabb fénnyel rendelkezik a szájfény, annál ütősebb lesz a hatás. A szájfényt bármilyen szemhéjpúderre fel lehet hordani, így a visszafogottabbtól az egészen merész sminkekig bármit el lehet készíteni.

smink

 

Amire érdemes figyelni: a szájfény nagyon extra kinézetet eredményezhet a szemeken, ugyanakkor ez nem egy tartós viselet, így leginkább egy-egy fotózáshoz érdemes kipróbálni.

Tipp: Ha már a szemeden használod a szájfényt, bolondítsd meg az ajaksminkedet is vele, így lesz teljes az összhatás!

Sminkes: Dr. Türmer Dóra @dorkimakeup
Fotós: Kulcsár Melinda @melindakulcsarphoto
Modell: Sheilla Olivia Atto @sheilla_atto
Fodrász: Szeretva Renáta @szeretva.reni

Olvasd el ezt is!