Hogyan sminkeljünk az év színével?

2022. március 03.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője most azt mutatja meg, hogyan bánjunk mesterien az év színével, a Very Perivel.

Emlékeztek az Avatar mágikus világára? Na én ott találkoztam először ezzel a „cyber színnel”, melynek hatása megkérdőjelezhetetlen volt a 3D vetítésen. Egészen megbabonázott.

very-peri-smink

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Borcsik Tamara – Visage Models Hungary, smink/styling: Alföldi Viktória, haj: Lencsés Dóra

A Pantone választása idén egy olyan színre esett, amely a rohamosan fejlődő virtuális világunk és a mindennapi fizikai létünk fúzióját szimbolizálja. Ezt a kettősséget jelképezi a Very Peri elnevezés, amelyet egy Európában is honos, tündéri, lilás-kék árnyalatú virág, a periwinkle ihletett. A növény árnyalata szinte egy az egyben hozza a digitalitás színét.  

A Very Peri nagyon dinamikus, vibráló hatást kelt.  Egyszerre érezzük kéknek és lilának. Világossága tisztaságot sugall, kéksége a természet nyugalmával köthető, a lilás derengése miatt pedig spirituálisan izgalmas.  

Nézzük meg ennek a varázslatos színnek a mai sminktrendekben való szerepét: 

Ez az árnyalat – ha a színhőmérsékletét vizsgáljuk – egyértelműen hideg, így olyan nőtársaimnak ajánlom, akik ezüst ékszerrel érzik magukat szebbnek. Élénksége és vibrálása egyértelműen kihívó, így olyanok személyiségéhez passzol, akik kíváncsi természetüknek köszönhetően szeretnek kísérletezni és kedvelik a feltűnést. A Very Peri az idei trendsminkek egyik nagy befutója, de sokat fogunk vele találkozni ruhaszínekben, kiegészítőkben, körömlakkokban és sok más tárgyi kultúrában is. 

Íme néhány inspiráció, hátha kipróbáljátok a Pantone 2022-es befutóját.  

very-peri-sminkfotó: Jámbor Zsófia, modell: Borcsik Tamara – Visage Models Hungary, smink/styling: Alföldi Viktória, haj: Lencsés Dóra 

very-peri-smink

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Borbély Kitti – Avantage Models, smink/styling: Gaál Nóra, haj: Fehér Krisztina 

very-peri-sminkfotó: Jámbor Zsófia, modell: Pallos Annamária, smink/styling: Mácsai Loretta, haj: Lencsés Dóra 

very-peri-sminkfotó: Jámbor Zsófia, modell: Garai Flóra, ruha: Szegedi Kata, smink: Koma Tímea Zsófia, haj: Hairbert Kornél 

Olvass tovább!