Mutatjuk az idei tavasz legcoolabb hajszínét

2022. április 11.
A Győrfi Béla vezette H'air szalon blogjában ezen a héten a szezon legfrissebb, legüdítőbb hajszínéről olvashattok.

A folyamatosan változó trendek a hajszínek világában is rendszerint újabb és újabb divathullámot generálnak. Évről évre, sőt évszakonként is megfigyelhetőek bizonyos irányvonalak, idén pedig nagyon úgy néz ki, hogy az egyébként is szuper cool copper, azaz a világos rezes vörös lesz az abszolút befutó.

Több nemzetközi trendszetter is ilyen árnyalatokban tündököl mostanában, elég csak Kendall Jenner vagy az Eufória sztárja, Sydney Sweeney legutóbbi frizuráját említenünk. Az is igen beszédes tény, hogy a különböző közösségi felületeken a copper hashtag több tízmillió találatot ad ki.

Na de mi ez a nagy copperőrület?

Népszerűségének titka többek között az lehet, hogy a szőke hajszínhez hasonlóan vibrálóan, világos szín, ami vonzza a tekintetet, miközben abszolút természetes árnyalat, ami egyébként eredeti állapotában rendkívül ritka hajszín, így egyediséget sugároz. Pont ezért viselni is tudni kell. Azaz nem biztos, hogy mindenkinek maradéktalanul jól fog állni, vagyis inkább egy hirtelen váltás járhat furcsa érzéssel, ezért aki eddig egyáltalán nem volt köszönőviszonyban a vörösökkel, annak javasolt fokozatosan áttérni erre a színre.

Fontos azzal is tisztában lenni, hogy mint a legtöbb hajfestés esetében, ezt is érdemes szakemberre bízni, a kellő szaktudás hiányában ugyanis nagyon mellé mehet a végeredmény. Egyrészt, akárcsak a szőke különböző árnyalati esetében itt is szükség lehet első körben világosításra, másrészt javasolt figyelembe venni az alany adottságait, és nem csak az eredeti haj tulajdonságaira gondolunk. A teljes, természetes összhangért elhanyagolhatatlan megtalálni a megfelelő árnyalatot, ami maradéktalanul illik például a bőr- és szemszínünkhöz. Ennek megfestése pedig komoly tudást igényel, szinte biztos, hogy nem fog összejönni otthoni körülmények között.

Akárcsak egy szőke festés esetében, itt is érdemes odafigyelni a két festés között a megfelelő ápolásra és karbantartásra, különben rövidebb ideig élvezhetjük a csodás árnyalatot. A festett hajra való sampon és kondicionáló itt is alap, viszont a kevésbé párás zuhanyzással is sokat tehetünk az árnyalt megőrzéséért. A nyári nap sugarai sem fognak jót tenni neki, tehát UV-védelemről sem árt gondoskodni, uszodában pedig igyekezzünk óvni az ott jellemzően magasabb klórtartalmú víztől.

Végül, ha valaki mégsem érzi teljesen magáénak a vörös eme különleges árnyalatát, bátran választhat a vörös sötétebb változataiból, ugyanis a következő időszak abszolút favoritja ez az alapszín és különböző árnyalatai lesznek.

Olvass tovább!