Egyensúlyba hozza az emésztést, erősíti az immunrendszert, anti-aging hatású, gyulladáscsökkentő és felveszi a kesztyűt a szabad gyökökkel az a nyári hűsítő ital, ami C-vitaminban, erős antioxidánsokban, polifenolokban és flavonoidokat gazdag – és amit éppen emiatt egész nyáron érdemes kortyolgatni. Az ital egyik legfontosabb összetevője a sokoldalú almaecet, ami azon kívül, hogy gyulladáscsökkentő, segíti az emésztést. A spirulina, amely azon túl, hogy zöldes árnyalatot ad a limonádénak, hatékonyan segíti a szervezetet a méreganyagok kiürítésében.
Íme, a recept:
Hozzávalók:
4,5 liter szűrt víz
2 evőkanál hawaii spirulina
0,2 liter almaecet
1 db citrom leve
sztívia vagy méz az édesítéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan keverjük össze, majd öntsük üvegkancsóba vagy befőttesüvegbe. (Fém- vagy műanyag alapanyagú kancsót ne használjunk!)
Forrás: Wellandgood Fotó: Getty Images