A rozmaringolaj a fejbőrápolási rutin kötelező összetevője

2022. május 13.
Néhány csepp rozmaringolaj nemcsak gyógyítja, de ápolja és kényezteti is a fejbőrt.

A szépségápolás leghasznosabb kellékei nagyon gyakran a konyhakertben lapulnak, az ott fellelhető fűszernövények ugyanis nemcsak az ételeinknek, de hajunk és bőrünk egészségének is jót tesznek. A rozmaringolaj pontosan ilyen.

rozmaringolaj

Az illóolaj legnagyobb előnye, hogy gyulladáscsökkentő összetevőket rejt, serkenti a vérkeringést, ami aztán az egészséges fejbőr által megállítja a hajhullást, és ezzel egyidőben elősegíti a haj növekedését is. Az olaj valamennyi hajtípusnál működik, de különösen a göndör haj tulajdonosai érzik meg igazán a gyógynövény hatását, az ugyanis a kutikulát is kisimítja.

Bár a rozmaringos hajápolók is jól működnek, nem árt tudni, hogy ezeknél a rozmaring – mint illóolaj – egy higított változatot jelent, kozmetikai alkalmazásban ugyanis az illóolaj százalékos aránya sokkal alacsonyabb, mint egy aromaterápiás termékben. Hajhullás vagy hajnövekedési problémák esetén a rozmaringolajat egy hordozó olajjal hígítják, amiben a rozmaringolaj körülbelül három százalékot tesz ki – ami illóolajban egy magas számot jelöl. Az allergia és az irritációk elkerülése érdekében egy az egyben ne alkalmazzuk a rozmaringolajat, aki egészen szelíd megoldásra vágyik, csepegtessen az olajból a samponba, kondicionálóba vagy a hajpakolásba.

Forrás: Coveteur Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!