Superfoodos szépségtippek otthonra

2020. január 27.
Nemrég olvashattatok nálunk a Marie Claire szépségmellékletében is megjelent, ehető tisztaságú natúrkozmetikumokról, most pedig azt mutatjuk meg, mihez nyúljatok, ha otthon szeretnétek hasonló, „csináld magad” jellegű szépségkencékkel próbálkozni.

Korábbi cikkünkben a superfoodharc két táborát mutattuk be, és összegyűjtöttük a legmenőbb ehető kozmetikumokat. Most ahhoz adunk tippeket, hogy elkészítsétek a saját ehető szépségkencéiteket.

Superfoodos szépségtippek otthonra

1. Rózsavíz és macapor:
Az ókori Egyiptomban is ismert szépségtrükk a rózsavíz: a száraz, fakó bőr legjobb barátja. Arctonikként, -permetként, lefekvés előtt és után tisztítóként is bombabiztos megoldás. Macaporral elkeverve a legjobb természetes botox.

2. Spirulina és chlorella algapakolás:
Az alga pici vízzel összekeverve az arcon, dekoltázson regenerálja a kötőszövetet, és remekül feszesít.

3. Cukor-olaj testradír:
A barna cukor és valamilyen hidegen sajtolt, kiváló minőségű olaj keverékéből pillanatok alatt mindenmentes testradírt készíthetünk. Tisztítja a pórusokat és hidratál egyetlen lépésben. Extraszáraz bőrre homoktövist is adhatunk a keverékhez.

4. Immunerősítő kender:
A kenderprotein kiváló bőrtápláló és antiallergén, ezen kívül erősíti a bőr immunrendszerét. Arcpakolásként verhetetlen!

5. +1 Nézzünk körül a konyhában! A zab, az avokádó, a méz mind-mind olyan szuperfoodok, amelyek nemcsak belsőleg, de a bőrre kenve is jótékony hatásúak. Kísérletezzünk velük bátran, amennyiben biztosak vagyunk benne, hogy nem vált ki allergiás reakciót az adott anyag.

Bekanalazható csodakence tippek:

Levendulás-argános golyós dezodor, Coconutoil Cosmetics 2850 Ft
Hajsampon érzékeny fejbőrre, Wooden Spoon Bio, 2390 Ft
Hidratáló-pórustisztító rizsmaszk, NOE Cosmetics, 29 USD
Anti-Ageing Trio: tea, ránctalanító szérum és szemkörnyékápoló balzsam, Edible Beauty Australia 172 AUD
Természetes Rózsavíz, Bulgarian Rose Signature 4610 Ft
Green Apple Peel Full Strength hámlasztó maszk, Juice Beauty 48 USD

Fotó: Getty Images