Hat ázsiai tetoválóművész, akit érdemes bekövetned

2022. június 09.
Főleg az Egyesült Államokban hódítanak azok az újhullámos ázsiai tetoválások, amelyek sajátos és különleges vizuális nyelvezetükkel egy merőben új irányt hoznak a tetoválások kultúrájába.

Az ázsiai kultúrából táplálkozó tetoválások nemcsak az ázsiai diaszpórában élőket szólítják meg, de fontos szerepet kapnak a traumákból való felépülésben is. Az alábbi hat tetoválóművész alkotásai azon túl, hogy az ázsiai kultúrával kapcsolatos negatív sztereotípiákat kioltják, újszerűek, szépek, megrendítők, vagányak és szokatlanok.

@minnnliuuu

Min Liu tajvani tetoválóművész olyan absztrakt és geometrikus tetoválásokat készít, amelyek tökéletesen illeszkednek a testre. Egyedi darabokban gondolkodik, amihez elengedhetetlen, hogy az ügyfelet megismerje.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Min Liu (@minnnliuuu) által megosztott bejegyzés

@hotbirdbath

Zi (之) Lu olyan fekete-piros tetoválásokat készít, amiket a kínai és a kelet-délkelet-ázsiai népművészet, a hagyományos fametszetek, a misztikus állatok és a népi istenségek ihletnek. Tetoválásai gyakran terápiás jellegűek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

之 (@hotbirdbath) által megosztott bejegyzés

@low.original

Woocheol Choung Szöulban kezdett el tetoválóművészként dolgozni, de jelenleg a Blindreason Tattoo NYC tagja. Stílusában a fekete betűs tetoválás keveredik a kalligráfiával és a koreai ábécével. Munkái merészek, sötétek, gyönyörűek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

✥ 𝐋𝐎𝐖 ✥ (@low.original) által megosztott bejegyzés

@ouch.tattoos

Dayi Novas másodgenerációs kínai amerikai, miután otthagyta tervezői állását, a kanapéján kezdett el tetoválni. Olyan alkotásokon dolgozik, amiket azok viselője akkor is szépnek lát majd, ha már meghaladta azt. A művész nem akar mást, csak gyönyörködtetni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

☆ dayi ☆ (@ouch.tattoos) által megosztott bejegyzés

@baby.phag

Ocean Gao független tetoválóművész hisz a tetoválások erejében, szerinte azok közelebb hozzák egymáshoz a diaszpórában élőket. „A tetoválás egy nyilatkozat – mondja –, és egyben gyógyítás, védelem és emlékezés is.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ocean (@baby.phag) által megosztott bejegyzés

@gentle.oriental

Gabrielle Widjaja kínai-indonéz származású grafikus és illusztrátor, a Long Time Tattoo stúdió társalapítója. A művészt a kínai műalkotások vizuális nyelvezete, a hagyományos motívumok inspirálják. Minden tetoválása egyedi.

Forrás: Vogue Fotó: Instagram

Olvasd el ezt is!