Jackie Kennedy kedvenc parfümje ma is kapható

2022. augusztus 05.
Az egykori first lady, Jackie Kennedy kedvenc parfümje mind a mai napig kapható, annak előállítása pedig 2,5 évbe telik.

A pacsuli, a borostyán és a bergamott fűszeres és lágy egyvelege a Lovely Patchouli 55 parfüm, amit 1968-ban kifejezetten neki készítettek Arisztotelész Onasszisz megbízásából. A görög milliomos eljegyzési ajándéknak szánta, a feladattal pedig Albert Krigler berlini parfümőrt bízta meg, aki Marlene Dietrich és Ernest Hemingway számára is készített illatot. A tragikus sorsú Jackie Kennedy kedvenc parfümjét azóta is gyártják, annak ára pedig úgy 250 euró körül mozog.

Jackie Kennedy

A Krigler parfümház

Albert Krigler berlini vegyész, parfümőr 1879-ben „komponálta” először saját illatát, a Pleasure Gardenia 79-t a menyasszonyának. 1904-ben üzletet nyitott az oroszországi Szentpéterváron, és piacra dobta a Hermitage Heritage 04 nevű férfi illatot. Később Berlinbe költözött, és az Unter den Linden utcán megnyitotta saját üzletét. Néhány évvel később a Krigler család Dél-Franciaországban telepedett le, a vállakozás pedig az első világháború miatt 1914-ben francia cég lett. Albert Krigler 1954-ben hunyt el, a családi vállalkozását pedig már az ötödik generáció viszi tovább, a parfümériában minden évben valami új születik. Egyik legújabb illatuk a virágos Abracadabra, ami olasz bergamottal, indiai borssal és francia gyöngyvirággal készül.

Lovely Patchouli 55

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!