61 éves lenne ifjabb J. F. Kennedy, akit utolért a családi átok

2021. november 25.
Igazán ígéretes jövő állt előtte, sokan úgy tartották, hogy a nevére sokáig emlékezni fog a világ. Ez tulajdonképpen így is lett, de a legtöbben rejtélyes és fájdalmasan korai halála miatt emlegetik még ma is. Kíváncsi vagy, mi történt vele?

Az 1960. november 25-én született ifjabb John Fitzgerald Kennedy Amerika egyik leginkább körülrajongott és irigyelt ügyvédje volt, aki nem mellesleg újságíróként is felettébb tehetségesnek bizonyult. Jóképű, elegáns és okos volt, nem akármilyen felmenőkkel a háta mögött. A rendkívülinek ígérkező életből azonban csak kevés jutott neki, halála pedig legalább olyan különös volt, mint édesapjáé: az USA egykori elnökét, John Fitzgerald Kennedyt Dallasban gyilkolták meg, mindössze 3 nappal kisfia harmadik születésnapja előtt, 1963. november 22-én.

JFKennedy Jr. rövid élete, rejtélyes halála

Megölték az apját és a nagybátyját is

John Fitzgerald Kennedy és Jackie Kennedy fia, az ifjabb John gyerekkora egy részét a Fehér Házban töltötte, és a szó szoros értelmében véve minden lépését árgus szemekkel figyelték a kíváncsiskodók. Édesapja halála után 5 évvel nagybátyját, Robert Kennedyt is elveszítette, aki szintén gyilkosság áldozata lett. 

Az ügyvédként diplomázott Johnt a People magazin a világ legszexibb férfijának választotta, így nem csoda, hogy vonzerejének Madonna, Cindy Crawford, Sarah Jessica Parker és Daryl Hannah, sőt egyes híresztelések szerint Diana hercegnő sem tudott ellenállni.

A boldogító igent végül Carolyn Bessettenek mondta ki, aki támogatta őt abban, hogy hátat fordítson a jogi pályának és a politikának, és 1993-ban népszerű magazint alapítson, ami a George nevet viselte. Aki közelebbről ismerte őt, elegáns, stílusos, karizmatikus személyiségnek írta le, aki vágyott a visszafogottabb életre, ám ez nem adatott meg neki. 

JFKennedy Jr. rövid élete, rejtélyes halála

Az anyukája sejthette, hogy baj lesz a repülésből

Felesége soha nem állt a világot jelentő deszkákon és nem pózolt magazinok címlapján, ugyanis civilként élt és hirdetésszervezőként dolgozott. Igazi álompárnak számítottak, s hogy kerüljék a nagy médiafelhajtást, esküvőjüket is titokban tartották meg egy eldugott szigeten 1996. szeptember 21-én. 

A magánéletben révben ért, a munkájában sikeres volt, szabadidejében azonban még kereste az igazit – így talált rá a repülőgép-vezetésre, amit édesanyja sosem tartott jó ötletnek. Olyannyira, hogy fiát megeskette, soha nem foglal majd helyet a pilótafülkében, John azonban nem tudott ellenállni a kísértésnek.

JFKennedy Jr. rövid élete, rejtélyes halála

Sosem érkeztek meg az esküvőre

Nem sokkal 39. születésnapja előtt, 1999. július 16-án felesége és sógornője társaságában mégis repülőgép-vezetésre adta a fejét, úgy tervezték, hogy a felhőket átszelve utaznak Kennedy unokatestvére, Rory esküvőjére, az ünnepségre azonban sosem érkeztek meg. Repülőgépük az Atlanti-óceánba zuhant, és a balesetet egyikük sem élte túl.

Hogy mi történt pontosan, azt a mai napig találgatják: van, aki műszaki hibára gondol, mások viszont rosszullétet vagy figyelmetlenséget sejtenek a háttérben. Szárnyra kelt az a verzió is, amely John tapasztalatlanságával magyarázza a történteket, mások viszont a mai napig szentül hiszik, hogy édesapjához hasonlóan gyilkosság áldozatai lettek.

JFKennedy Jr. rövid élete, rejtélyes halála

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?