A szerkesztőség szépségkedvencei nyárra: Bobák Szilvia

2022. augusztus 08.
Minisorozatunkban szerkesztőségünk tagjai rántják le a leplet arról, mivel tartják magukat top formában. Ezúttal Bobák Szilvia kolléganőnktől következik három, kifejezetten a nyári neszesszerbe válogatott szépségkedvenc.

Vad paradicsomos arckrém

Amikor megláttam, hogy egy paradicsomos krémmel erősít az Ere Perez, rögtön lecsaptam rá. Egyébként is imádom a növényi hatóanyagokkal dúsított termékeket, itt pedig a természetes összetevőkhöz gyönyörű, letisztult termékdizájn is párosul, ami sajnos igen ritka a piacon. (Annyira szép az üvege, hogy biztosan beleültetek majd egy szukkulenst, ha elfogy a krémem!) Ez a krém nem egy pillekönnyű termék, mégis szuperül működik nyáron. Éjszakára, vastagabban kenve mintegy maszkként funkcionál, de nappalra is szuper, hiába a gazdag, vajas textúra, pillanatok alatt egybeolvad a bőrrel, és egységesíti, élettel telivé varázsolja a bőrt a paradicsommag-olajnak köszönhetően. Kifejezetten jó lehet felszíni vízhiányos bőrűeknek, élettel tölti fel a fáradt, fakó, akár fájó arcbőrt.

Nagyon francia illat

A francia nyaralásunkon teljesen megbabonázott, hogy a francia nők mennyire természetesen tudnak viselni nyáron is nagyon karakteres, mély illatokat. Az Airbnb-nkben hagyott a tulaj egy női és egy férfi parfümöt a fürdőben, hogy nyugodtan kísérletezzünk vele. (A franciák amúgy is szeretnek több illatot hordani és helyeknek, eseményeknek külön illatot szentelni.) Először iszonyúan túlzónak éreztem az ottani női illatot, de aztán ahogy teltek a napok, és egyre mélyebbre kúszott az agyamba, szívembe, nem tudom hova az illat, és többé nemigen tudtam szabadulni tőle. Amikor hazajöttem, megtaláltam a fürdőszoba fiókjában egy kis parfümmintát, a Cartier La Panthère illatát, amit jól emlékszem, néhány éve még megvetéssel dugtam el a fiók mélyére, most viszont beleszagoltam, és azt éreztem, ez az a fűszeres, mély illat, amit nyár ide vagy oda, én is szívesen viselnék. Megrendeltem, beleszerettem, azóta rendszeresen megjegyzik mások is, mennyire illik hozzám.

Transzparens púder

Néha megkérdezik tőlem, hogy a fenébe nem csúszik le a szememről a festék 40 fokban. Egyetlen titok van: az Artdeco No Color Setting transzparens púdere. Nem vagyok nagy púderes arc, szeretem az arcbőr természetes, egészséges ragyogását és kifejezetten nem vonz a matt finish, de ez a púder különösen nyáron, a forróságban kötelező, ha sminkelni szeretnénk, mert garantáltan helyén tartja a festéket. Fehér színe tégelyben talán ijesztő, de ahogy veszünk ecsettel a termékből, elveszti minden fehérségét, tényleg áttetsző, vékony réteget képez az arcon, gyönyörűen engedi láttatni az alatta lévő sminket, nem mattítja le nagyon az arcbőrt, és egy napon át helyén tart mindent, amit helyén kell tartania!

Ezt már olvastad?