Újra trend a tartós szempillafestés

2022. július 13.
A szempillafestés különösen nyáron praktikus megoldás, hiszen egyszerre kényelmes, gyors és látványos alternatíva. Mutatjuk, hogyan kell helyesen csinálni. 

A sminkminimalizmus trendjének köszönhető, hogy újra divatba jött a tartós szempillafestés, ez ugyanis hibátlanul illeszkedik abba az elképzelésbe, hogy a smink legyen természetes és észrevétlen, vagyis olyan, mintha nem is lenne. A kozmetikusnál természetesen nemcsak a trend követői jelentkeznek be, de egyre többen vannak azok is, akik nem szeretnének a szempillaspirállal bajlódni minden nap, ugyanakkor gyors, tartós és látványos eredményre vágynak. 

szempillafestés

Szempillafestés lépésről lépésre

  • A szempillafesték felvitele előtt fontos a szemkörnyék és a pillák megtisztítása, a festék ugyanis így tud igazán jól megtapadni. Tipp: nem kell mindig koromfekete tónusban gondolkodni, a visszafogott, természetes hatás érdekében adjunk esélyt a barnás árnyalatoknak is.
  • A szem alatti érzékeny bőrfelület védelme érdekében hordjunk fel a területre zsíros krémet úgy, hogy az ne érintkezzen a pillákkal, majd a bekent területre helyezzük fel a szempillafesték mellé csomagolt félhold alakú korongot. Tipp: ha nincs korong, egy formára vágott vattakorong is megteszi.
  • A festék felhordásához kérjünk segítséget. A festéket tiszta szempillaspirál vagy fültisztító pálcika segítségével kell felhordani úgy, hogy a szem csukva van. A festést a pilla tövéből indítsuk!
  • A festéket a csomagoláson feltüntetett ideig kell fennhagyni, majd ha az idő lejárt, nedves vattakoronggal le kell törölni. A festék lemosása közben a szem végig maradjon csukva!

Fontos, hogy

hajfestéket soha ne hordjunk fel a szempillánkra,
kétes eredetű terméket ne vásárolunk meg!

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!