Buddhista szerzetes a sminkipar egyik üdvöskéje

2022. szeptember 02.
A japán Kodo Nishimura az egyik legfrissebb arcnak számít a feltörekvő nemzetközi sminkesek között. Többek között a Vogue, a Time és a BBC is bemutatta már a sokoldalú fiatal tehetséget.

A mintegy egy évtizedet sminkelő, 33 éves tokiói Kodo nagyon sűrű éveket tudhat maga mögött. A Japánban és az Egyesült Államokban egyaránt egyre népszerűbb makeup artist ma már buddhista szerzetes hivatalosan, emellett pedig LGBTQ+-aktivista és könyvszerző is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kodo Nishimura (@kodomakeup) által megosztott bejegyzés

Állítása szerint egyik fő célja azokat az embereket „felszabadítani”, akiket különböző módon, de megviselnek a társadalom elvárásai. Az Insider magazinnak adott interjúja szerint a buddhizmus és a sminkelés egyaránt segítette őt a saját önismereti útján és az önelfogadásban.

Szerzetes vagy sminkes?

A japán sminkes tényleg üde színfolt a makeup artistok világában. Olyan tehetség, akinek nemcsak munkásságát élvezet nézni, hanem a történetével és a hitével is sok üzenetet és tanulságot közvetít. „Egészen kiskorom óta szeretem a szépet, a divatosat és mindent, ami hercegnős” – mesélte Kodo, hozzátéve hogy gyakran játszott kiskorában az édesanyja furoshikijével (a kimonó összefogását segítő anyag), amelyet a fejére tekert, és úgy tett, mintha hosszú haja lenne.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kodo Nishimura (@kodomakeup) által megosztott bejegyzés


Arról is mesélt, hogy az ázsiai szigetországban igyekezett eltitkolni másságát, majd amikor Amerikába érkezett, egyre-másra vásárolta a sminktermékeket. „Megtanultam, hogy nem kell szupermodell alkatúnak lennem vagy kék szeműnek és szőke hajúnak ahhoz, hogy csinos legyek. Nincs szükségem sminkre sem, hogy csinos legyek, ugyanakkor segíthet abban, hogy felfedezzem magam.

A számos műsorban, valóságshow-ban szereplő sminkes egy buddhista templomban született, felnőttként egy ideig mégis kerülte a buddhizmus útját. Végül mégis ez lett az az ösvény, amelyen elindult, és ma már buddhista szerzetesként igyekszik segíteni a LGBTQ+-közösséget és a társadalmi elfogadásukat.“

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kodo Nishimura (@kodomakeup) által megosztott bejegyzés

A Parsons School of Design egykori tanulója napjainkban már hírességeket sminkel, editorialokon dolgozik, de a Miss Universe versenyzőit is ő sminkeli.

Ha szeretnék többet látni a munkásságából, kattints ide!

Olvass tovább!