A tökéletes randismink elegáns helyre

2022. április 07.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője most azt mutatja meg, hogyan készítsünk olyan elegáns randisminket, ami nemcsak látványos, de legendásnak is számít.

A tökéletes randismink titka, hogy önazonos legyen. Ha a smink egy maszk, nem pedig a lényed része, akkor a ragyogó kisugárzás helyett a randevú feszengésbe fog torkollni, amit természetesen a randipartnered is érzékelni fog. Ezért a legfontosabb, hogy a sminked személyre legyen szabva.

fotó: Jámbor Zsófia, Modell: Csonka Rebeka, smink: Domján Hajnalka, haj: Végh Virág

De mit is jelent ez? Először is arcod anatómiai adottságait kell figyelembe venni; vagyis az arc-, a szem- és a szájformádat, illetve a bőrtípusodat. Ugyanígy fontos a színek kiválasztásánál az évszaktípus szerinti besorolásod is. Tudom, hogy ez elég összetetten hangzik. Ha bizonytalan vagy, érdemes szakember segítségét kérni.

Egy kiöltözős, elegáns helyen igazán nagyot lehet villantani. Tusvonal, highlighter, műszempilla, vörös rúzs, minden játszhat. De fontos szempont, hogy a sminked legyen extrán tartós, dörzs-, víz- és csókálló. Óriási magabiztosságot ad az a tudat, hogy nem kell egy elegáns környezetben percenként a mosdóban a rúzsunkat vagy éppen a kifényesedett bőrünket csekkolni, korrigálni. Arról nem is beszélve, hogy ugye egy randin bármi megtörténhet…

Nézzünk néhány divattörténeti gyöngyszemet a klasszikusan szép sminkek repertoárjából. Ezek a lookok sosem mennek ki a divatból, mert a női arc szépségét ünneplik. Te melyikkel tudsz a legjobban azonosulni?

Marilyn-smink

fotó: Jámbor Zsófia, Modell: Csonka Rebeka, smink: Domján Hajnalka, haj: Végh Virág

A fekete tusvonalat és műszempillát előtérbe helyező hollywoodi klasszikus az egyik nagy befutó. Vörös csókálló rúzzsal a legvadítóbb, de ha visszafogottabb akarsz lenni, egy szép nude árnyalatú ajakkal is csodaszép az összhatás.

70-es évek, macskaszemek

smink-randi-elegans

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Mészáros Dóra – Elmagic Agency, smink: Tóth Zsanett, haj: Végh Virág

A selyemfényben ragyogó, nyújtott szemsatír elegánsan dögös hangulatot kölcsönöz. Egy pár tincses pillát a szem külső sarkába felragasztva tovább lehet fokozni a macskás hatást. A pirosítót és a rúzst érdemes egy színre hangolni. És ne takarékoskodj a highlighterrel.

Gatsby-smink

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Schmidt Bettina – Avantage Models, smink: Bíró Regina, haj: Lencsés Dóra

Ezt a sminket azoknak a nőknek ajánlom, akik a mai kor wampjai is lehetnének, és ezt nem félnek egy randi kapcsán megmutatni a kiszemelt hímnek. A fekete füstös smink drámai szépségében mutatja be viselőjét. A modern összhatás érdekében az ajakszín lehet visszafogott.

Top modells classics

fotó: Jámbor Zsófia, Modell: Papp Charlotte, smink: Gaál-Varga Tímea – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra

A ’90-es években népszerűvé vált, a földszínekkel megfestett, úgynevezett 3D-s sminkek visszafogott eleganciával emelik ki az arcod legszebb vonásait. Olyan nőtársaimnak ajánlom ezt a sminket, akik a kifinomultságot részesítik leginkább előnyben, ha egy randisminkről van szó.

Jó kísérletezést kívánok.

Főkép: Marilyn-smink

Olvass tovább!