Julianne Moore észvesztő vörös rúzzsal hódít

2023. január 18.
Julianne Moore őszintén beszélt arról, hogy bár soha nem tanult meg profin sminkelni, néha ez az, amitől magabiztosnak érzi magát, a szemöldökét ellenben nagyon nem szereti.
  • Julianne Moore a Hourglass Cosmetics luxusmárka arca, amely vegán és cruelty-free kozmetikumokat forgalmaz.
  • A színésznő – bár sokat sminkelték az évek során – csak néhány trükköt tudott eltanulni sminkes barátaitól.
  • Az arcával kapcsolatban az egyik legnagyobb bánata, hogy szemöldökét teljesen tönkretette.

A 62 éves Julianne Moore karrierje során megszámlálhatatlan órát töltött már sminkben. Átalakult egy aktuális szerephez, felvonult megannyi vörös szőnyegen, vagy épp beült egy beszélgetős műsorba. Mindezek ellenére egyáltalán nem lett belőle beautyszakértő, sőt, ahogy mondja, ennek pont az ellenkezője igaz rá. Akár elhisszük neki, akár nem, az biztos, ő az egyik legragyogóbb színésznő, aki nemcsak tehetségével, de szépségével is levesz bennünket a lábunkról.

Julianne Moore vörös rúzsa

„Mindig azt mondom, hogy a színészettel együtt jár a tanult tehetetlenség, hiszen olyan emberekkel dolgozol együtt, akik valóban szakértők. Ők művészek, olyan dolgokra képesek, amelyeket te sosem fogsz megugrani, igaz, közben sokat tanulsz” – mondja sminkes kollégáiról a Dazed magazin interjújában a színésznő, aki nemrégiben a Hourglass márka arca lett, a kampányban pedig nem lehet nem kiszúrni vörös rúzsát.

„Amikor élénk színt viselsz, felhívod magadra a figyelmet, és azt üzened, »Figyelj, nézz rám, összeszedett vagyok, ragyogok, profinak, vonzónak érzem magam«” – meséli. Szerinte ahogy a smink, úgy az öltözék is arra szolgál, hogy elmondjuk a világnak, hogyan szeretnénk, hogy lássanak bennünket. Nagyon fontos, hogy legyen egy olyan, szabad akaratból választott eszközünk, aminek köszönhetően jól érezzük magunkat a bőrünkben. Számára ilyen a vörös rúzs. (Az Hourglass Unlocked Satin Creme ajakrúzs vegán és cruelty-free, és 21 árnyalatban kapható. A Red0 árnyalata a hagyományos vörös rúzsokkal ellentétben már nem használ kármint, ami ugye a nőstény bíbortetű porítmányának kivonata. A díjnyertes rúzs három év kísérletezés eredménye, annak receptjét pedig elérhetővé akarja tenni a cég, hogy a többi gyártót is a vegánságra ösztönözze).

Julianne Moore kedvenc sminkje

Julianne Moore az általa játszott karakterek közül Charley sminkjét szerette  a legjobban A Single Man (Egy egyedülálló férfi) című filmben. „A barátom, Elaine Offer sminkelt, és nagyon látványosat alkotott. A szemsmink szépen kidolgozott volt” – emlékezik vissza. Megtudjuk, egy-egy jelenetnél a smink nehézségét az adta, hogy a szerepből kifolyólag egyszerre csak az arcának egyik oldalát kellett kisminkelni, márpedig a sminkesek nem így dolgoznak, oda-vissza, oda-vissza haladnak.

A színésznő nem rejti véka alá, beautyfronton az évek során sok mindent megbánt, a szemöldökével például egyáltalán nincs kibékülve, azt sikerült teljesen tönkretennie, hiszen túlszedte. Mindezek ellenére már nem gondolja túl a dolgot, egyre kevésbé függ a sminkeléstől. „Néha szeretném kisminkelni magam, tudom, miképp akarok kinézni, és ezért teszek némi erőfeszítést. Ám vannak napok, amikor úgy érzem, nem akarom megmutatni magam, csak keveset, vagy egyáltalán nem sminkelek” – meséli, és annak is hangot ad, mennyire örül, hogy a lánya nagyon visszafogottan sminkel. Ahogy ő látja, a fiatal generáció célja a sminkkel nem valaminek az elfedése, hanem valaminek a kiemelése, hangsúlyozása.

Forrás: Dazed Fotó: Getty Images