A reggeli 5 perces smink receptje

2023. január 23.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője elárulja, hogyan lesz tökéletes a reggeli smink öt perc alatt, ami magabiztosan indítja el a napot.
  • Páll Adrienn elárulja, egyáltalán nem kell ragaszkodni sminkelés során a púderhez
  • egy jó szempillaspirál alap a sminktáskában
  • a rúzstól pedig nem szabad félni

Mindannyian ismerjük a reggeli készülődés káoszát, különösen, ha családosak vagyunk, de csak ha simán nehezen kelünk, akkor is. Sok mindennel tudunk előre készülni, mint például a másnapi szett kikészítésével, a hozzá tartozó kiegészítőkkel, táskával. De a sminkünket csak reggel tudjuk magunkra varázsolni. Ehhez most egy olyan tippsort szeretnék adni nektek, ami 5 perc alatt megoldást jelent úgy, hogy sokkal nagyobb önbizalommal hagyhatjuk el az otthonunkat.

Páll Adrienn smink

Fotó: Jámbor Zsófia – Modell: Kiss Kamilla – Smink/styling: Pór Beáta – Haj: Végh Virág

1. Alapozás

A nappali üzleti smink origója egy megfelelő színű és fedésű alapozó egy hozzá passzoló korrektorral a szemek köré. Érdemes alapozóecsettel dolgozni; sokkal gyorsabb és szebb lesz a felvitel, mintha a kezeddel dolgoznál. Ha a bőrtípusodnak megfelelő terméket használsz, el tudsz tekinteni a púderezéstől, így sokkal természetesebb és trendibb lesz a bőrképed.

2. Szemsmink

Válassz olyan spirált, ami kellően kiemeli a szempilláidat. Ha kell, applikálj kétszer, így sokkal látványosabb lesz a hatás. Majd húzd ki szemed vízvonalát vízálló ceruzával. Ettől megerősödik a tekinteted. Ha szőke vagy, válassz barnát vagy padlizsánszínt, ha sötét a hajad és a szemed színe is, akár mehet a fekete is.

3. Pirosítás

Használj évszaktípusodnak megfelelő pirosítót, ettől sokkal üdébb lesz az arcod, ráadásul most ismét nagy trend az arc színezése. Ha a bőröd hűvösebb tónusú, azaz rózsás, neked a mályva- vagy a szilvaszín lesz a befutó, ha pedig arany tónusú, mehetnek a barackos, korallos árnyalatok. A zsírosodó bőrűeknek a matt, púderes textúrájú termékeket ajánlom, a száraz bőrűeknek inkább a krémes állagú pirosítókat.

4. Ajakfestés

Merj rúzst használni! Egy jó színű rúzs eszméletlenül sokat ad hozzá az összképhez, ezért legalább egyszer érdemes szakemberrel, színtanácsadóval konzultálni, hogy meglegyenek a hozzád legjobban passzoló árnylatok. Ha nincs türelmed válogatni az ezernyi színben és állagban pompázó ajaktermékek közül, szerezz egy úgynevezett hússzínű árnyalatot. Ezek az árnyalatok jolly jokerként mindenkinek és mindenhez jól állnak. Választásnál a te saját szájszínedhez legjobban passzoló legyen a befutó.

Ezzel a pár lépéssel egy új és friss éned fog távozni otthonról. Ígérem.

Páll Adrienn smink

Fotó: Jámbor Zsófia – Modell: Barbara – Attractive Models – Smink/styling: Jakab Anita – Haj: Lencsés Dóra

Páll Adrienn smink

Fotó: Hajas Orsolya – Modell: Páger Ramóna – Avantage Model Management – Smink/styling: Pethő Regina – Haj: Lencsés Dóra

Páll Adrienn smink

Fotó: Jámbor Zsófia – Modell: Horváth Anna – Visage Model Management – Smink/styling: Haller Veronika – Haj: Lencsés Dóra