Három ajaksmink a legnagyobb kifutókról

2023. március 23.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője három olyan tavaszi sminket mutat be, amik a legnagyobb divatshow-k kifutóin is megfordultak.

Idén tavasszal három különböző stílusú szájfestésre vonatkozó trend jelentkezett a nagy divatshow-k kifutóin. Attól függően, hogy ki mennyire szereti az ajkait kiemelni, választhat erősebb vagy lágyabb design-t. A NewSchool of Makeup végzőseinek néhány vizsgamunkáján keresztül mutatom meg, miből érdemes szemezgetni.

Cherrylips

Ez a trend a vörös színt ünnepli. A bársonyosan matt és az üvegfényű textúra egyaránt divatos. Akiknek a hosszan tartó hatás a fontos, azoknak a matt finisht ajánlom. Ezek a termékek jobban tapadnak az ajakhoz – különösen akkor, ha lip-primert is használunk előtte. A fényes, glossy textúra pedig a száraz-feszes szájérzet elkerülésére ad remek megoldást. A ragyogó hatás ráadásul optikailag növeli az ajkunk dússágát.

Smink/styling: Majoros Mirtill – Modell: Karina – Sparkling Models – Haj: Lencsés Dóra – Fotó: Hajas Orsolya

Velvetpeach

A barackszín egy rendkívül nőies és egyben sokkal decensebb szín, mint a piros, így akár egy üzleti sminknek, akár egy szép nappali sminknek is lehet az eleme. Ennél a trendnél az erős kontúrtól el lehet tekinteni, sőt, aki szeret kísérletezni, annak izgalmas megoldás lehet az ún. kopott peremű szájfestés. Ezt a szájkontúrra leheletvékonyan felkent korrektorral lehet kivitelezni. Ez a design egyfajta freskó hatást eredményez, így megidézhetjük a múlt szépségideáljait is.

Smink/styling: Pethő Regina – Modell: Rami – Avantage Management – Haj: Lencsés Dóra – Fotó: Hajas Orsolya

90’s lips

A 90-es években óriásit taroló barna kontúros rúzsozás idén ismét hasít. Ezt az ombre hatású szájfestést – némi glossy fénnyel – mindenkinek érdemes kipróbálni, mert rendkívül látványos hatást eredményez a viselőjén. Akkora ajkakat tudunk festeni magunknak a kontúrral, amekkorát nem szégyellünk. Ráadásul a földszínű színpaletta neutrális, így mindennel könnyen párosítható, akár ruházatról, akár kiegészítőkről van szó.

Smink/styling: Pitts Regan – Modell: Csonka Rebeka – Haj: Lencsés Dóra – Fotó: Hajas Orsolya

Nyitókép: Smink/styling: Tóth Zsanett – Modell: Dóra – Elmagic Agency – Haj: Végh Virág  Fotó: Jámbor Zsófia