Az ecsetek, amiknek bérelt helye van egy neszesszerben

2022. november 20.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője most bepillantást enged nektek a sminktáskájába, és felfedi, hogy milyen ecsetek kapnak kötelezően helyet benne.

Örömmel tapasztalom a sminktanácsadásaink kapcsán, hogy egyre többen használtok ecsetet az applikátorok helyett. Az ecsethasználat megteremti a sminkek kifinomult felvitelének lehetőségét. További előnyük a tisztíthatóság és a fertőtleníthetőség. A megszokott szivacsos kis készségeket – amik a mai napig benne vannak a szemhéjpalettákban – csak elkoptatni lehet, zsírtalanítani, fertőtleníteni egyáltalán nem.

sminkecsetek-smink-kotelezo

Fotó: Jámbor Zsófia

Szakmailag a legnagyobb változást számomra mégis az alapozók felviteléhez megkomponált ecsetek megjelenése jelentette. Annyira fontossá vált az ezredforduló után a tökéletes bőrkép, hogy sokan végleg lejöttünk a szivacsokról, amikkel nem lehetett, csak vastagon alapozni. Az ecsetekkel soha nem tapasztalt finomsággal tudjuk – szinte retusált hatással – felvinni a számunkra megfelelő alapozót.

Mivel ecsetek terén is nagyon sokfélével találkozhatunk a zajos online keresgélés kapcsán, úgy döntöttem, megmutatom nektek az én „must have” darabjaimat, amelyek mindig velem vannak a neszesszeremben.

sminkecsetek-smink-kotelezo

Íme az ecseteim, a fotón balról jobbra felsorolva:

  1. Pirosítóecset – ezzel az ecsettel, ha kell, a púdert és a pirosítót is szeretem felvinni. Nem túl nagy, praktikus a kúpszerű formája, mert egyenletesebben lehet vele applikálni a porokat.
  2. Korrektorecsetezzel a furcsa összetételű ecsettel csodásan lehet felépíteni a korrektort a szem körül anélkül, hogy szúrna vagy irritálna. Kiváló pattanások, illetve egyéb bőrhibák eltűntetéséhez, mivel a szintetikus része nagyon jól tapasztja a terméket.
  3. Alapozóecset haránt nyesett kialakítással – ezzel az ecsettel csodásan be lehet férkőzni az orr, a száj és az áll környékére is. Tunkolva használva, az alapozó gyönyörűen feltölti a bőrt, még a tágabb pórusokban is.
  4. & 5. Mélyítőív ecsetek – ezek a „tesó-ecsetek” merőlegesen tartva és félkörívesen mozgatva a mélyítőívben gyönyörűen elpuhítják a szemhéjpúdert, de még a krémállagú festékeket is.
  1.   Pakolóecset – ezzel az ecsettel könnyű gyorsan, nagyobb kontingenst felvinni a szemhéjra. Félköríves formája leköveti a szemhéj ívét, így a porokat, pigmenteket kiválóan kordában lehet vele tartani.
  2. Kúpecset ez az ecset a füstös hatás eléréséhez nélkülözhetetlen. Az alsó pillatőhöz, illetve a szem sarkaihoz remekül be lehet vele férkőzni, még egy sötétebb tónusú eyeshadow-val is.
  3. Tushúzó ecset – ezzel a haránt nyesett, vékony gerincű ecsettel mindenféle vonalhúzás kiválóan elvégezhető, akár gél-, akár likvidállagú sminket használunk. Ezen felül a szemöldök kihúzásához is elképesztően jól működik.
  4. Szájecsetezek közül nekem a kisebb, kerek fejű változat jött be a legjobban. Kellően feszes, és a formája is nagyon jól működik a kupidó ív kirajzolásához.

Olvass tovább!