A tavasz 6 legzöldebb illata

2023. április 12.
A tavasz beköszöntével a Marie Claire legújabb lapszáma és a Go Green melléklet is megérkezett, ahogyan jó néhány figyelemre méltó, valamely ponton kifejezetten „zöld” parfümújdonság is. A lapmegjelenés kapcsán szedtünk össze 6 új vegán, refill, vagy éppen fenntartható összetevőkkel készült illatot.
zold-illatok-parfum

A természetvédelem, a fenntarthatóság egyre kiemeltebb figyelmet élvez a szépségipari szereplők háza táján is. Különösen igaz ez a parfümgyártókra, akik szinte minden ponton igyekeznek „zöldíteni” a parfümök előállítása, csomagolása során.

Mi most kifejezetten ezek közül kerestük a sokat ígérő illatújdonságokat.

Következzen néhány gyöngyszem közülük!

A tavasz egyik legnagyobb parfümdurranása szerintünk a BVLGARI Allegra parfüm családja, amely hét üdítő illattal és hat esszenciával érkezett, hogy személyre szabott, egyedi és merész illatokkal hagyhassuk el otthonunkat. Nem elég, hogy maga a csomagolás szinte ékszerszerű és sokszínű, környezetbarát is. Ahogyan a Nomade Jasmin Naturel Intense esetében is fontos szempont volt, hogy a csomagolás bizonyos százaléka újrahasznosított anyagokból készüljön. Utóbbi vegán illathoz hasonlóan az Escada is egy vegán limitált szériás szereplővel érkezik. A refill illat szekcióban sincs hiány, a Giorgio Armani My Way Parfum és a Prada Paradoxe Eau de Parfum esetében is beszerezhetünk utántöltő palackot.

BVLGARI Allegra parfümkollekció - 100 ml
A hét üdítő illatból és hat esszenciából álló Allegra olyan egyedi és merész kollekció, amely izgalmas Eaux de parfumök segítségével idézi meg az olasz életérzést és vitalitást. A személyre szabott illatélményt itt az adja, hogy a hat zseniális esszenciát úgy tervezték, tökéletesen illeszkedjen a hét Eaux de parfum bármelyikéhez. A Magnifying esszencia képes felerősíteni vagy teljesen megváltoztatni a kiválasztott parfüm hangulatát, és megadja neki az igazán páratlan olasz jelleget. A BVLGARI Allegra külső csomagolása mind az Eau de Parfum, mind a Magnifying termékcsaládon 80%-ban újrahasznosított anyagokból áll. A 100 ml fennmaradó 4% -a szívócső és a dekoratív Bvlgari alumíniumlemezből készült.
Prada Paradoxe Eau de Parfum illat - 100 ml refill
Az új Prada illat az egyik legösszetettebb, komplexebb illatújdonság, ahol kellemes szimbiózisban férnek meg olyan ellentmondások lenyomatai, mint a kézművességés-technológia, hagyomány-modernitás, kihívás-kifinomultság, és fegyelem-szárnyaló fantáziatalálkozása. Egyszerre nőies, megnyugtató és különös alkotás - virágos, ámbrás jegyekkel. Az illat 3 fenntartható forrásból származó összetevőre épül -a marokkói narancsvirágolajra, a vanília forrázatra és a kalábriai bergamott szívjegyre. Mindemellett a csomagolása újrahasznosítható, a dobozokat és az üvegeket is beleértve.
Giorgio Armani My Way Parfum - 100 ml refill
A My Way Parfum egy virágos, fás és púderes illatgyönyörűség, amellyel az Armani az idei tavaszi nyitányhoz csatlakozott, új fejezetet nyitva az illatcsalád történetében. Kifejezetten nőies, mélyreható és szabad szellemű, feltárva az ikonikus My Way új, még intenzívebb, fás és púderes értelmezését. Megalkotása mögött a teljes My Way illatcsaládra jellemző öko koncepció áll, amely tükrözi a Giorgio Armani fenntarthatóság iránti hosszú távú elköteleződését Az illat megalkotása során előnyben részesítették a fenntartható és természetes forrásból származó összetevőket, melyeket a tisztességes kereskedelem elvein alapuló lokális programokon keresztül, helyi civilszervezetekkel együttműködve szereztek be. A teljes My Way családhoz hasonlóan a parfüm üvege itt is végtelenszer újratölthető az innovatív és funkcionális utántöltő rendszernek köszönhetően.
Chloé Nomade Jasmin Naturel Intense Eau de Parfum illat - 50 ml
A gourmand-virágos Chloé Nomade Jasmin Naturel Intense belsejét tekintve éppen olyan összetett illat, mint amire a neve hosszúsága utal. A nőies és addiktív intenzív parfümök sorában indul, ínyenc jázminnal bódítva, amely egész nap finoman illatozik. Caroline Dumur parfümőr a napkeltekor kézzel szedett, felelősségteljesen begyűjtött egyiptomi jázmint adta az illathoz. Finom érzékiségét a vanília és a krémes szantálfa jegyek fokozzák tovább. Egy csipetnyi pacsuli teszi még elbűvölőbbé a kompozíciót Az új Nomade Jasmin Naturel Intense egy vegán parfüm, amely nem tartalmaz mesterséges színezéket. A környezettudatosság jegyében pedig az illatüveg 15%-a, és a kartondoboz 40%-a újrahasznosított anyagokból készült. Illatcsalád: Fejjegy: jázmin Szívjegy: datolya akkord Alapjegy: pacsuli Az illat 100%-ban természetes eredetű összetevőkből készült.
Maison Matiné Arashi No Umi Eau Parfüm - 50 ml
A Maison Matiné új Voyager kollekciója a határok nélküli utazást hirdeti, ahol az új tájak felfedezésén kívül a szabadság és az érzés hajszolása a cél. Egy friss és pezsgő illat, ahol a virágos és gyümölcsös jegyek harmóniájában nincs hiány... Igazi csemege, kívül belül. A márka Franciaországban készült illatai organikus gabona alkohollal készülnek, környezetbarát, műanyagmentes csomagolásban kerülnek a polcokra. Ami pedig az illat összetételét illeti: 92%-ban természetes eredetű.
Escada Santorini Sunrise Eau de Toilette limitált kiadású illat - 50 ml
Santorini kék-fehér paradicsoma ihlette az új Escada, limitált kiadású illatát. Friss és addiktív mandarin-bergamott sorbet, ragyogó jázminszirmok kacsintanak ki az illatból, a rózsabors ad egy kis szikrát a frissességnek. A Mylène Alran és Benoist Lapouza parfümőrök által tervezett Escada parfüm a naturális Görögország előtti tisztelgésként született. Mylène Arlan mély illatjegyeket tárt fel, míg Benoist Lapouza olyan összetevőket használt, amelyektől közelebb érezte magát a természethez. A természet előtt tisztelgő, gyümölcsös - virágos Escada illat további különlegessége, hogy teljesen vegán.
Lancôme La vie est belle - 100 ml refill
A La vie est belle igazi ínyenc írisz illat, amelyet három híres francia parfümőr alkotott meg. Kifejezetten hosszan tartó illat, ahol a nemes írisz, az energikus pacsuli és az addiktív vanília hármasa adja az illat erejét. Ha szereted a boldogságot sugárzó virágillatokat, de a szikrázó ínyenc akkordok mellett szeretmél egy csepp frissességet is érezni a parfümödben, nagy eséllyel a te illatod lesz. Az ikonikus illatot a fenntartható luxust szem előtt tartva alakítottak át, így újra töltheted az üveget. Ráadásul az írisz (Iris Pallida) fenntartható franciaországi forrásokból származik, a pacsulit pedig, Balin fenntartható módon termesztik.