Komoly riválist kaptak a parfümök

2023. január 20.
Bár itthon a parfümolaj nem annyira elterjedt, mint a parfüm vagy az eau de toalett, a világ számos országában az illatos tápláló olaj jelenti a nagybetűs illatot. Mi ezeket ajánljuk!
  • A parfümolaj azon kívül, hogy illatossá teszi a bőrt, értékes összetevőivel táplálja is azt.
  • A Marie Claire szerkesztőségének kedvenc parfümolajai között van olyan is, ami a haj illatosítására is bevethető. 
  • Mivel alkohol helyett olajjal készül, a parfümolaj szavatossága hamarabb lejár, éppen ezért kicsi kiszerelésben forgalmazzák. 

A parfümök hatalmas piacán megtalálni a nagy Ő-t egyáltalán nem könnyű, és akkor még nem beszéltünk a parfümolajról, amelynek műfaját egyre többen fedezik fel maguknak. A parfümolaj van olyan tartós, mint egy eau de toalett vagy egy parfüm, hiszen összetevői szite ugyanazok. Mivel gyakran kisebb kiszerelésben készül, bárhova magunkkal tudjuk vinni, és bármikor elő tudjuk venni. Mutatjuk, mely parfümolajak a szerkesztőség kedvencei. 

Byredo Mojave Ghost

parfümolaj

A Mojave Ghost fás kompozícióját a Mojave-sivatag szépsége ihlette, ahol nagyon kevés az olyan növény, amely ki mer virágozni. A könnyed és kecses karakterű illat alapját többek között a pézsma, az illatos ábelfű, a szantálfa, a borostyán és a cédrusfa adja.

Yves Saint Laurent Libre illatos olaj

parfümolaj

Az Yves Saint Laurent Libre parfümolaj felér egy virágcsokorral, ami a levendulától és a narancsfa virágától illatozik, és amit a gyártó néhány csepp pézsmával egészített ki. Az olaj nemcsak bőrre, de hajra is tökéletes választás. 

Maison Louis Marie Antidris Cassis parfümolaj

parfümolaj

A gyümölcsös illat a fekete bors jegyével indít, amit átvesz a bergamot, a fehér rózsa, a tölgymoha, a tonka és a tiszta pézsma. A parfümolaj vegán, cruelty-free és környezetbarát.

Dior J’adore tusoló olaj

Dior testolaj

A J’adore testolaj érzéki, légies formulája hamar felszívódik, és miközben hidratál, puhává és illatossá varázsolja a bőrt. Az érzéki, de nem túl nehéz illatot François Demachy, a Dior parfümőre álmodta meg, amihez olyan összetevőket használt, mint a madagaszkári ilang-ilang, a damaszkuszi rózsa, a jázmin és a narancsvirág.

Rasasi Nebras Al Ishq Noor

parfümolaj

A Rasasi Nebras Al Ishq Noor keleties parfümolaj olyan izgalmas összetevőkből épül fel, mint a narancs, a citrom, a rózsa, a kardamom, az indiai jázmin, az oud, a pacsuli és a borostyán. Az egyedi, uniszex illatot férfiak és nők is viselhetik, akár a hétköznapok során is.

Queen of Chambord

parfümolaj

Az illat krémes vaníliával, kókusszal és kakaóval indít, később pedig az ámbra, a karamell és a pézsmás jegyei is becsatlakoznak. Ezt fokozza az ibolya, jázmin és pünkösdi rózsa egyvelege. Alapvetően egy édes illat, de a benne rejlő piros gyümölcsök hatására mégis könnyed.

Forrás: harpersbazaar