Soft focus: avagy a mattított bőr trendje

2023. április 19.
A maszkszerű, természetellenesen mattnak vagy túlzónak ható smink a múlté, de a finom bőrtökéletesítés nem – sőt ez áll az egyik legnagyobb szépségtrend fókuszában.

A bársonyos hatást adó, púderállagú termékek egy időre háttérbe szorultak, amikor a hibátlanság látszatát keltő Insta-sminkeket letaszította a trónról az egészségesen fénylő, ragyogó dewy skin, azaz a harmatos bőr trendje. Idén valahol félúton találjuk meg az igazságot: 2023 a cloud skin éve lesz, vagyis a lágyan szépített, enyhén mattított, a természetességet megőrző bőrképé. A soft focus néven futó smink titka az előkészítő hidratáló, a mattító primer és a könnyű alapozó használata, ezt követi a púderes fixálás, a pirosítás vagy a bronzosítás – leheletfinoman, mintha lágy felhőbe burkolózna az arc. A trükkös csavart az erre könnyed ecsetvonásokkal felvitt krémes vagy folyékony highlighter adja.

Payot - My Payot Crème Glow hidratáló, energizáló arckrém
A gránátalma, goji és açaï bogyó kivonatai biztosítják az arc számára mindennap szükséges vitaminokat és energiát, emellett természetes módon élénkítenek.
Antipodes - Credo Probiotic Ferment Revitalise szérum
Az arcszérum magas aktívanyag tartalmú készítmény, javítja a bőrhibákat, helyreállítja a bőr rugalmasságát, hatékonyan hidratál és táplál, regenerálja az arcbőrt és megelőzi az irritáció kialakulását, segít kisimítani a ráncokat és a finom szarkalábakat, védi az arcbőrt a káros külső hatásokkal szemben.
Mádara - Cosmic Drops építhető folyékony highlighter
A folyékony highlighter természetes forrásból származó, ultra finom, fényvisszaverő ásványokat tartalmaz. Folyékony formulája nagy molekulájú hialuronsavat, antioxidánsban gazdag kékáfonya és bazsarózsa gyökér kivonatot tartalmaz. Kényelmes viselet, mely viselése közben ápolja az arcbőrt.
Lancôme - Teint Idole Ultra Wear alapozó
Minden bőrhibát elfed, lenyűgöz az akár 24 órás tartósságával, nem szárítja ki a bőrt, tökéletesen simává és gyönyörűen egységessé teszi. A hialuronsavval, moringaolajjal, E-vitaminnal és Urban Shield védőfaktorral dúsított, high-tech továbbfejlesztett összetétele engedi a bőrt lélegezni, védi a napsugárzástól, a környezetszennyezéstől és biztosítja a szükséges hidratáltságot.
Naj Oleari - Lovely Cheek Blush pirosító
Gyengéden illatos púder mely észrevétlenül hagy sok fényt az arcon. Tiszta, hosszantartó színt biztosít, a formula helyreállító és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező kivonatokkal gazdagított.
Giorgio Armani - Neo Nude A-Highlight folyékony highlighter
Professzionális folyékony face colour. Magas precizitású applikátor, hogy a megfelelő mennyiséget vigyük fel. Tökéletes színek a vonások kiemeléséhez – egyszerű technika.
Makeup Revolution - Blur & Prime póruselfedő selymes primer
A kiváló minőségű vegán alapozó tökéletesen kisimítja az arcbőrt, előkészíti azt a smink felvitelére és garantálja a smink hosszabb tartósságát.
RMS Beauty - „Un” Powder színezett fixáló púder
Ultra finom, természetes fényű fixáló púder, amely segít elérni a tökéletes bőrképet! A különleges formula finoman színezett, összetevőinek köszönhetően nem tömíti el és nem ül bele a pórusokba, felszívja a felesleges faggyút.

A termékek teljes listáját a Marie Claire legfrissebb számában találod!