4 inspiráló nő 4 inspiráló sminkje

2023. március 08.
Nőnap alkalmából négy olyan nőt mutatunk be, akik nem csupán tevékenységükkel, hanem stílusukkal, sőt, akár sminkjükkel is sokunk példaképei lehetnek. Következzen 4 aktuális híres nő 4 erőt, magabiztosságot sugárzó sminkje.
inspiralo-nok-smink

Helen Mirren, aki nem tud rontani

inspiralo-nok-smink

Fiatalságkultusz, a plasztikai sebészet túlvirágzása Hollywoodban, óriásbakik ruha- és sminkfronton a gálaszezonban – egy biztos, Helen Mirren mindezek ellenére sem tud melléfogni. „…én az a fajta feminista voltam, aki mindig is magas sarkút és rúzst akart viselni, ami azért nem jellemezte a 60-as évek végét” – mondta. „Nem lehettél feminista, miközben így járkáltál. Nos, manapság lehetsz, szóval én egy modern feminista vagyok” – vallja magáról sokak kedvence és példaképe, aki a mai napig töretlen vállalkozó szellemmel nyúl élénk színű rúzsok után, ahogyan a vörös szőnyegen sem rest alkalomról alkalomra megújulni. Mind haj-, mind pedig sminkfronton.

Michelle Obama, a stílusnagykövet

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Michelle Obama (@michelleobama) által megosztott bejegyzés

Az elmúlt évtizedek egyik leginspirálóbb személyisége az okos, erős, tudatos, és mindemellett az egyik leglazább politikusfeleségnek tartott Michelle Obama, aki nem csupán amerikai First Ladyként állított számos nő számára jó példát, hanem Barack Obama elnök árnyékából kilépve az egik legnagyobb befolyással bíró afroamerikai példaképpé is nőtte ki magát. A Harvard Egyetemen jogi diplomát szerzett Michelle táncol, edz, jótékonykodik, ír, előad, és nem mellesleg az 2010-ben elindított „Let’s Move” nevű komoly mozgalom elindítója (amely pedagógusokat, egészségügyi szakembereket, szülőket fog össze a gyermekkori elhízás elleni küzdelemben). Bármibe is fog, azt kellő finomsággal, stílussal és jó humorral teszi, ahogyan a férje mondta egyszer róla. A szemhangsúlyos sminkek nagy barátja, ami pedig a márkákat illeti, állítólag Fenty Beauty, Pat McGrath és a Glossier termékek is helyet kapnak a kedvencei között.

Zendaya, a fiatalok jolly joker példaképe

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Zendaya (@zendaya) által megosztott bejegyzés

Zendaya Coleman nem csak a rajongói körében nagy szám… Divatházak, dizájnerek, és filmrendezők törik magukat, hogy a kifejezetten jó adottságokkal, szerethető személyiséggel és kellő szerénységgel megáldott sztárral együttműködhessenek. A 26 éves híresség egészen fiatal kora óta a rivaldafényben van, a Disney Channelen kezdett színésznőként. Azóta sikeres karriert épített a filmiparban, olyan kasszasikernek számító filmekben nyújtott főszerepekkel, mint a Pókember, a Dűne és az HBO-s Euphoria. A testpozitivitást támogató Zendaya állandóan arra ösztönzi rajongóit, hogy tanulják meg szeretni a testüket, és hogy ne adják fel az önszeretet felé vezető úton. Ami pedig a stílusát illeti, kifejezetten bevállalós, szeret kilépni a megszokott keretrendszerből. Bármelyik alkalmi sminkjét is vesszük kölcsön inspirációért, erős, függetlenséget sugárzó look lesz az eredmény, ahol vagy dekadens szemkihúzás, tüzes vörös, csábító ajkak, vagy éppen erős, drámai pillafestés viszi a prímet.

Pincérnőből politikus, a vörös rúzsok mestere

inspiralo-nok-smink

Alexandria Ocasio-Cortez Puerto Ricó-i származású, amerikai politikus nevét a Demokrata Párt tagjaként és a közösségi médiát aktív politizálásra használó közszemélyként ismerték sokan, de a népszerűségén sokat lendített az ingyenes állami főiskolai és szakiskolai képzések, valamint az évi 10 millió dollár feletti jövedelemmel rendelkezők megadóztatásának támogatása is sokat lendített. Alexandria, aki egy tacobárban volt pincérnő, mielőtt az amerikai képviselőház tagja lett volna, sok, nem politizáló nő figyelmét is magára vonta azzal, hogy karrierje kedvéért nem mondott le a politikában szokatlan, hangsúlyosabb sminkről sem. Jellegzetes ajakhangsúlyos, vörös rúzsos lookjai mellé többnyire Estée Lauder Double Wear alapozót választ. „Mindig rengeteg kérdést kapok Instagramon a bőrápolási rutinomról és a sminkjeimmel kapcsolatban. Az ok, amiért olyan fontosnak tartom ezeket a dolgokat megosztani, az, hogy szerintem a nőiességnek ereje van” – tért ki arra, miért is fontos számára a smink. Ami pedig a jellegzetes, piros ajkakat illeti: „az elpusztíthatatlan, egész nap kitartó megoldások híve”. Természetesen vibráló árnyalatban.

Fotó: Getty Images, Instagram