5 beautytrend a nyolcvanas évekből, ami ma is hódít

2020. augusztus 27.
Erős szemöldök, rikító és eltúlzott smink, valamint egy kis tupír. A a '80-es évek örök klasszikus meghatározó vonásai visszatértek, a sminkmesterek pedig egy kis 21. századi csavarral spékelték meg őket, hogy ma is viselhetőek legyenek, és ne érezzük magunkat úgy, mintha most léptünk volna le egy retró plakátról. Madonna sötétpiros ajka, Grace Jones neon szemhéjpúderei, vastagon felvitt pirosítói és Brooke Shields ikonikus szemöldöke örökre beivódtak a köztudatba és a beautytrendekbe.

1. Piroska farkas nélkül

Lisa Eldrige igazán profi abban, hogyan vigye fel a pirosítót úgy, hogy az egyértelműen visszaadja a ’80-as évek trendjeit, mégis modern legyen az összhatás. A pirosítózást könnyű túlzásba vinni, de ha ügyesen használjuk, akkor nemcsak az orcánkat, hanem a halántékunkat és a szemhéjunkat is kiemelhetjük vele. Lisa titka abban rejlik, hogy nem húz éles határokat, hanem gondosan eldolgozza a felvitt sminkek széleit, hogy a végeredmény szinte egybeolvadjon a bőrrel.

 

2. Fény, csillogás, glamúr

A szájfény ismét hódít! A vizes hatású makeup-look már elkezdett újra visszajönni a köztudatba az elmúlt években, de csak most ért ismét igazán a csúcsra. Dillon Del Toro sminkmester megmutatja nekünk, hogyan készítsünk magunknak fényes sminket úgy, hogy ne tévesszenek minket össze egy diszkógömbbel. Vadító lila szem és csillogó piros ajak egyszerre: most minden jöhet!

3. Színre színt

Sam Visser Instagramján megmutatja, hogyan sajátítsuk el profi szinten a neonszínű sminkek használatát. Bár az elmúlt évek a natúr árnyalatok térhódításáról szóltak, szépen lassan ismét elkezdenek visszatérni a színek a napi makeup-rutinunkba. Pink és neonzöld egyszerre? Miért ne! Ha nem szeretnénk, hogy madárnak nézzenek minket, akkor tegyük le a voksunkat két szín mellett, amelyeket szépen dolgozunk össze. Ne féljünk ugyanazt az árnyalatot használni az ajkunkon és az orcánkon.

View this post on Instagram

12AM MUSE @ellactrolysis MAKEUP/PHOTO SAM VISSER

A post shared by SAM VISSER (@samvissermakeup) on

4. Bang(s), bang(s)

Mi volt még jellegzetes a sminkelési és öltözködési stílusokon kívül a nyolcvanas években? Hát a frufru! A Too Much Mouth néven futó tehetséges YouTuber most megmutatja nekünk, hogyan készítsünk magunknak olyan, Naomi Campbell inspirálta frizurát és makeupot, amit még a szupermodellek is megirigyelnének tőlünk.

 

5. 80s rock

Műszempilla és erős kék szemfesték, csíkban meghúzott pirosító, hangsúlyosan fésült, de mégis természetes hatású szemöldök és nude ajak – a fókuszban itt a tökéletes kontraszt van. A hajunkat hagyjuk kiengedve, csak egy minimálisan tupírozzuk fel. Ha egy kicsit bevadulnánk, de nincs piercingünk, dobjuk fel a sminkünket strasszkövekkel és hamis orrkarikával.

View this post on Instagram

80s⚡️ as soon as i got new @hauslabs palette it gave me major 80s vibes somehow so i messed up my hair and this happened девочки, в 80-х не расчёсывались, а начёсывались, я так скажу ⠀ > EYES: @hauslabs stupid love palette > BROWS: @limecrimemakeup dirty blonde brow pen @limecrimemakeup clear brow gel > FACE: @anastasiabeverlyhills luminous foundation @anastasiabeverlyhills contour stick in fawn @nyxcosmetics born to glow concealer in fair @limecrimemakeup softwear soft matte blush in flower.ai @lunarbeauty mercury moon prism powder > LIPS: @limecrimemakeup velvetines lip liner in chiffon @limecrimemakeup extra poppin wet cherry lip gloss ⠀ #makeup #макияж #mua #makeupartist #bushybrows #brows #80s #80smakeup #limecrime #anastasiabeverlyhills #anastasiabrows #abh #sweden #stockholm #makeupideas #макияжглаз #colorfulmakeup #stupidlove #certifiedmua #professionalmakeup #makeuplook #makeupbyme #makeupinspo #muasfeaturing #nyxcosmetics #hauslabs #hauslaboratories #makeupartistry #80saesthetic #bluemakeup

A post shared by erica’ makeup artist (@ericaswn) on

Forrás: Harper’s Bazaar

További szépségcikkekért kattints IDE!