Eyelighter: a fáradt szemek megmentője

2021. október 18.
A highlighterek giga sikere után itt az újabb trend, ami kizárólag a szemekre fókuszál: az eyelighter, ami fényes termékekkel és okos elhelyezéssel int búcsút a fáradt szemeknek.

Az eyelightert eleinte csak a szem belső zugában alkalmazták a sminkmesterek, ami aztán finoman beleolvadt a különféle színű, irizáló szemhéjpúderekbe. Mára a sminkesek a terméket kiterjesztették a szem többi területére is. „Amikor a fény visszaverődik ezekről az irizáló pigmentekről, a tekintet kiemelkedik, miközben egy ragyogó, szivárványszínű színjáték képződik” – magyarázza Terri Bryant sztársminkes, aki hozzáteszi, függetlenül a szem méretétől és formájától, az eyelighter szinte mindenkinek jól áll – nem beszélve arról, hogy a termék időt spórol azoknak, akik nem szeretnek hosszú perceken át a szemhéjsminkjükkel bajlódni.

A sminkmesterek szerint az első legfontosabb lépés a megfelelő árnyalatú eyelighter kiválasztása. A legideálisabb a jeges tónus, amit–- az intenzívebb hatás érdekében – bátran keverhetünk pasztellárnyalatokkal, netán gyöngyházfényű korrektorral is. A szakemberek hangsúlyozzák, vékony rétegekre törekedjünk, ha túl sokat hordunk fel belőle, megül a kisebb ráncokban.

Az eyelightert a szem belső zugába, a szemöldökcsont fölé és a szempilla feletti vonalra kell felhordani, az intenzitás növelése érdekében pedig tehetünk belőle a belső szemzugból kiindulva az alsó pillasor alá is.

 

View this post on Instagram

 

Ash Walker (@walker_ash) által megosztott bejegyzés

 

Forrás: Thezoereport Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!