11 hasznos tipp a sztársminkestől

2023. április 28.
Ashlee Glazer sztársminkes az A-listás celebek egyik nagy kedvence, a sminkművész olyan eseményekre készíti fel őket, mint a Golden Globe- vagy az Oscar-gála.
Nő sminkel a fürdőszobában

1. Használj jégkockát!

A jégkocka szabályosan csodát művel a puffadt szemekkel és arccal, felturbózza a vérkeringést, és nem utolsósorban jó érzés. Nem véletlen, hogy Irina Shayk is ezzel indítja a napot!

2. Először a szemöldöködet csináld meg!

Ashlee Glazer szerint a bőrápoló és a smink felhordása előtt érdemes a szemöldök formázásával kezdeni, a szemöldök feladata ugyanis az, hogy védjen az izzadságtól és a baktériumoktól. A sztársminkes gyakran áttetsző púdert is felhord a szemöldökre, hogy az izzadság ellenére se folyjon el a smink.

3. Korrektorral emeld ki a szemöldököt!

A korrektor nemcsak a pattanásokra és a szem alatti fekete karikákra jó, arra is kiváló, hogy közvetlenül a szemöldök alatti és feletti területet kicsit kiemelje, definiálja.

4. Kísérletezz a szemceruzával!

Ashlee szerint az emberek zöme ugyanúgy használja a szemceruzát, mint tinédzserkorában, pedig a kor előrehaladtával a szem sminkelésének is változnia kellene. A sztársminkes szerint a vonalnak kicsit hosszabbnak és lágyabbnak kellene lennie, és egyáltalán nem kellene a fekete tónushoz ragaszkodni, akár több árnyalat is bevethető a szemek kiemeléséhez. Érdemes a színt ecsettel, minél jobban a pillák tövéhez felhordani.

5. Használd a világosító szemceruzát!

A belső szemzugba felvitt highlighter szemceruza optikailag mintegy kivilágosítja a szemfehérjét, így a szemek nagyobbnak tűnnek.

6. Használj semleges színű szemceruzát az alsó pillákra!

A sminkes szerint az alsó pillasoron érdemes neutrális színű szemceruzát, például szürkét használni, hogy ezzel kitöltsük a pillák közötti réseket, és ezzel dús hatást érjünk el.

7. Használj alapozót az ajkakra!

Aki sötétebb tónust szeretne felhordani, illetve tartós ajakfestésre vágyik, mert mondjuk egész nap nincs ideje kijavítani a sminkjét, netán sokat kell beszélnie például egy konferencián, a sminkelés első lépésében hordjon fel szemhéjfesték-alapozót az ajkakra.

8. Használj korrektort az ajkaknál!

A száj hangsúlyozására, kiemelésére érdemes egy kevéske korrektort felhordani az ajkak külső sarkaiba.

9. Használj folyékony highlightert!

A sminkes szerint a folyékony highlighter nem csillogást, hanem ragyogást kölcsönöz a bőrnek. A finom textúrát a szemöldök íve alá, az orrnyereghez és az orcára érdemes felhordani. Az átlátszó highliter az igazi jolly joker, de ha az nincs épp kéznél, az ajakbalzsam is helyettesítheti.

10. Ne csak az arcodat sminkeld ki!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy profi sminket készítenek az arcukon, de a többi, a ruha alól kilátszó testrészükről megfeledkeznek.

11. Barátkozz a fixáló spray-vel!

A sminkes szerint a tartós smink titka abban rejlik, hogy az egyes sminkréteg felhordása után fixáló spray-t használ. Mire elkészül a smink, minden tökéletesen a helyén lesz.

Forrás: Rachaelrayshow, Fotó: Getty Images