Jegeléses bőrszépítés, amire Irina Shayk is esküszik

2021. március 25.
A bőr hűtése – más néven a krioterápia – az egyik legújabb bőrápolási trend, amelyre nők ezrei és szépségápolási szakemberek sokasága esküszik. A hírességek is szép számmal bevetik, Irina Shayk szupermodell pedig reggeli szépségrutinja egyik legfontosabb elemeként említi. Lássuk, miért is?

krioterapia-arc
Az utóbbi időben a „fagyos” trend elárasztotta az Instagramot és a TikTokot, hírességek és szépségápolási szakemberek világszerte magasztalják hatását. Ennek oka, hogy a bőr fagyasztása összehúzza a bőrt, feszességet és ragyogást hagyva maga után. Irina Shayk, a világhírű modell reggeli bőrápolási rutinjába is beépült már ez a technika: egy speciális, jéggel töltött eszközt alkalmaz, hogy felébressze az arcát. „Bízz bennem, működik!” – mondja az Instagramon egy IGTV-videójában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

British Vogue (@britishvogue) által megosztott bejegyzés


A jég és egyéb krioterápiás eszközök használata a professzionális arckezelésben nem új keletűek, igaz, az otthoni eszközök még viszonylag frissek a piacon. Egy biztos, attól függetlenül, hogy az arcpuffadást szeretnénk csökkenteni, vagy a vérkeringést javítani, a bőr rövid fagyasztása lesz a befutó.

A releváns YouTube tutorial videókban tényleg láthatjuk a kezelést követően az előtte-utána képeken a szembetűnő különbségét. A bőr ragyog, a tág pórusok összehúzódtak és az arc megemelkedik, az egyik kedvencünk ezek közül James Welsh beszámolója. Itthon is hódít a jeges trend, számos influenszer, többek között Pásztor Gina magyar modell és influenszer is kipróbálta már a hűtés áldásos hatását reggeli rutinja részeként.

Teresa Tarmey, a hírességek kozmetikusa már évek óta alkalmazza a krioterápiát kezeléseiben. Vallja, hogy a „jeges kezelés azonnal megemeli a megereszkedett és duzzadt bőrt, megújítja arcszínt.” Valójában a jégkezelés olyan népszerűnek bizonyult a szalonjában, hogy Tarmey elkészítette saját krioeszközét, hogy vendégei otthon is használhassák ezt a csodaeszközt. „Először csak fontos események előtt használtam, vagy a stresszes és problémás bőr kezeléséhez, de annyira hatékonynak bizonyult, hogy mostanra már sokan használják minden reggel, stresszoldásként. Az eredmények igen hatásosak” – mondja.

Professzionális kezelés otthon

A karanténidőszak alatt persze nem jönnek szóba a szalonkezelések, így, ha a jégkockákon túl garantált és tartós eredményt szeretnénk elérni, érdemes befektetnünk egy intelligens krioeszközbe. Mindez persze „békeidőben” is jól jön, ha épp nem tudunk ellátogatni szépségszalonba, vagy csak egyszerűen nem vagyunk azok a „kozmetikushoz megyek 2 hetente” típusok.

Fotó: Getty Images

Forrás: Foreo

Láttad már?